Thema avonden “Dementie”in Emmaus

Op 15, 22 en 29 september organiseert het STAG (Stichting Actieve Gezond heidszorg Rijnstreek) in samenwerking met het Bureau informele Zorg van Stichting Thuiszorg Groot Rijnland informatieavonden over het thema “Dementie”. Er komen verschillende vragen aan de orde, zoals:
* Wat is dementie eigenlijk?
* Is vergeetachtigheid een begin van dementie:
* Hoe is de zorg voor een dementerende vol te houden?
* Hoe lost men praktische problemen op?
* Welke hulp is beschikbaar? Hoe gaan de partner, familieleden/hulpverleners om met veranderend gedrag van de dementerende?
Op 15 september was het thema “vergeetachtigheid of toch dement”. Psycholoog de heer J.M Snijders gaf daar een uiteenzetting over. Daarnaast gaf mantelzorg consulente I. Kroon informatie over mantelzorgondersteuning. Op 22 september is er een maatschappelijk werkster aanwezig. Die vertelt over praktijkervaringen. Na de pauze is er uitleg over boeken, spel en fotomateriaal door de heer P. Spuij van de Provinciale Bibliotheek Centrale. De laatste avond, 29 september is verpleeg huispastor M. van den Berg aanwezig om te informatie te verschaffen over de gevolgen van dementie voor de naasten. Ook deze avond wordt van harte aanbevolen. Natuurlijk is er steeds de mogelijkheid tot het stellen van vragen.
De avonden starten om 20.00 uur en de toegang is vrij. Voor meer informatie, Joke Beurze, coordinator Welzijn Emmaus, Bennebroekweg 1 Zoeterwoude, tel.
071 580 9203