Toernieuws Toerclub Stompwijk

Voor de A en B stond afgelopen zondag de clubrit naar Oudewater op de kalender. Enkele jaren terug leverde dat nog wel eens een volledig geel gekleurd terras op de Visbrug op. Nu staat de tocht wat later in het seizoen gepland en was het ondanks het lekkere fietsweer nog fris om buiten in de schaduw te zitten. Alleen Harm dacht daar anders over en koos het plekje waar als eerste de zon scheen. De anderen zaten binnen.
Bij de A1 was de captain weer terug, maar na een paar weken niet fietsen en veel wandelen was de soepelheid er duidelijk niet meer. Gelukkig zijn er dan anderen die wat kopwerk overnemen. Zonder noemenswaardige bijzonderheden reden we een lekker rustige route door de polders. Na ruim 90km waren we weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn
Vandaag lieten de dames en de vaste voorrijders het afweten. We waren toch nog met 9 personen van de B. Frans wilde ons graag de weg wijzen naar Oudewater. Vooraf zeiden er een paar dat ze de weg niet wisten naar Oudewater, maar onderweg wisten ze zeker dat Frans de verkeerde kant op ging. Da s knap. We reden via Benthuizen, Waddinxveen richting Oudewater. Wat we normaal terug rijden, reden we nu heen. En Frans wist voor ons weer een paar hele leuke nieuwe wegen. Met 44km waren we bij de koffie. Met de koffie ging er ook van alles mis. Dat wordt ook altijd goed voor ons geregeld door Willem. Eerst was er een appelpunt te weinig. Toen bleef er weer eentje over. Later waren er weer twee koffie te weinig. En toen we weg gingen stonden er nog twee volle koppen op tafel. Vandaag dus de domme blondjes groep. Ook op de terugweg wist Frans nog wat nieuwe landweggetjes. Een hele mooie route met aardig wat nieuwe wegen. Het zonnetje ging nog lekker schijnen, dus die lange broeken waren helemaal niet nodig. Met zo n 85km was ieder weer thuis.
Marianne de Mos
Je kan wel merken dat het seizoen ten einde loopt, want het wordt ’s morgens steeds frisser. Iedereen komt weer met z’n jasje naar de start en sommigen hebben hun lange broek al weer opgezocht. Ook de groepen worden steeds kleiner. Wij waren vandaag dan ook maar met z’n 4 en en de C2 met z’n 3 en. We besloten dan ook om maar met 1 groep te gaan. Vandaag richting Meijendel. In juni zijn we er ook al geweest, maar ’t blijft een mooie omgeving om te fietsen. Een van ons had wat werk voorbereid en had een nieuw paadje gevonden, dwars door de Horsten en langs het theehuis. Er stonden wel borden ‘verboden
toegang’, maar er waren meerdere mensen die wij tegen kwamen, dus gingen we gewoon door. Daarna via de Landgoederenroute weer verder. Eigenlijk wilden we via een mooi hofje, maar we kwamen ergens anders uit. Toch nog even overleggen en de fietsen gekeerd en langs het hofje met een ooievaarsnest op de schoorsteen. Het laatste stukje via de duinen richting de Boerderij. Even getwijfeld of we wel buiten konden zitten, maar in de zon konden wij het wel proberen. Maar als je stil zit, is het best wel fris. De terugweg ging via de duinen, met nog wat pittige klimmetjes richting het Valkenburgsemeer. We moesten toch aan onze kilometers komen. Omdat er wat meer wind was gekomen, fietsten we langs het spoor, een beetje beschut, richting Voorschoten. Over de brug splitste de groep en ging iedereen z’n eigen weg.
Groetjes, Jolanda Berg
Aanstaande zondag 25 september is de laatste rit van de kalender. Het wordt de gekke paadjestocht met koffie in café Klein Giethoorn. Voor de A en B staat 65km genoteerd, voor de C 50km. Start is nog een keer vanaf Oostvlietweg 30 om 8.30u. Afgelopen weken waren er wat problemen met de verslagjes van de A1, waardoor ze niet in de Dorpsketting stonden. Je kunt ze nu alsnog lezen op onze site www.stompwijk/toerclub

Winterseizoen
Vanaf 2 oktober start bij de Toerclub het winterseizoen. We fietsen dan ook weer iedere zondag een clubtocht, maar nu met de start op de kruising bij het Blesse Paard. De koffiestop wordt bij vertrek bepaald en de afstanden zijn wat korter dan in het zomerseizoen en de snelheden wat lager. We hopen weer veel leden door de winter heen te helpen, want afgelopen jaren is wel gebleken dat ook in het winterseizoen vele zondagen goed fietsweer bieden. Start is t/m 6 november om 9.00u, daarna 9.30u.

Op de Pedalen
In oktober wordt er ook weer een clubblad gemaakt. Daarin kijken we o.a. terug op het afgelopen seizoen en wellicht ook een beetje vooruit op volgend jaar. We zouden het leuk vinden als van de verschillende tochten/fietsvakanties die gereden zijn een verslag geschreven wordt. Ook andere bijdragen zijn natuurlijk welkom. Het mag kort zijn, maar ook langer. Het samenstellen en afwerken is al veel werk op zich, dus als een aantal leden het schrijven op zich nemen, scheelt dat een stuk. Je kunt het voor 1 oktober inleveren bij het bestuur of liever nog e mailen naar arnovanrijn@wanadoo.nl
Voor informatie kun je me ook even bellen op 06 454 88 919.
Arno van Rijn

Hebben jullie ook allemaal de feestavond in de agenda staan? Deze is op vrijdag 21 oktober in het Blesse Paard. De uitnodigingen worden binnenkort rondgebracht.