Clubtijgers

“Wie is uw clubtijger?” vroeg de Dorpsketting ons in verband met haar 35 jarig bestaan. Die vraag blijkt nog helemaal niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Want, wat is een clubtijger eigenlijk? Clubtijgers zijn onmisbaar voor onze vereniging, zij zetten zich met hart en ziel in voor onze vereniging. Maar wie zijn diegenen dan?

Zijn dat onze trouwe tijgers? Oud Stompwijkers, die elke woensdagavond uit Santpoort, Lopik, Leimuiden, Den Haag en andere plaatsen komen rijden voor de repetitie? Die mensen, die soms voor een optreden van een half uurtje, uren in de auto zitten. Onmisbaar zijn ze.

Of onze kleine “teigetjes”, die met veel inzet en plezier muziek leren maken. Die er voor zorgen dat onze vereniging over 100 jaar nog bestaat. De kinderen die met hun enthousiasme ook anderen aansteken met het muziekvirus.

Dan hebben we ook nog onze “oude” tijgers. Dit zijn de mensen die zich al jaren, tot soms wel 60 jaar, met hart en ziel voor onze vereniging inzetten. De tijgers die bestuurstaken op zich nemen, bij elke actie aanwezig zijn, muziekkampen organiseren, stoelen klaarzetten, instrumenten opknappen, muziek uitzoeken, opruimen na de repetitie of een van die vele andere dingen doen die gewoon moeten gebeuren.

Uit deze laatste categorie komen de clubtijgers, die wij hier in het zonnetje willen zetten. Het zijn twee van onze oudste clubtijgers, te weten Jan van der Bos en Sjaak Schoo. In het verleden hebben zij in alle opzichten bewezen echte clubtijgers te zijn. Beiden kunnen helaas niet meer meespelen in ons orkest, maar indien nodig, kunnen we nog steeds op ze rekenen.
Jan, Sjaak, en al onze andere clubtijgers: bedankt.

Fanfare Juliana