De Dorpsketting al 35 jaar een begrip

In al deze jaren is de Dorpsketting getuige geweest van een veelvoud aan ontwikkelingen en heeft hier dan ook wekelijks verslag van gedaan. Mijn oog viel op een nieuwsbericht dat ik vond in het archief van 10 september 2002. Dit was de dag dat de oude vertrouwde Dorpsketting naast de gedrukte versie ook digitaal ging. In het bericht vraagt Leo Oliehoek zich af wat moet de Dorpsketting nu op internet? Hij geeft aan dat het ingeburgerde blad gewoonweg niet mag ontbreken op internet.
Kortom de Dorpsketting is meegegaan met de nieuwe digitale tijd, maar heeft nooit het belang van de gedrukte versie uit het oog verloren.

Mijn oog viel op de opmerking in bovengenoemd bericht omdat wij als gemeente ons die vraag ook hebben gesteld. Waarom een digitale dienstverlening ontwikkelen naast de service die we persoonlijk aanbieden op de Servicecentra? Precies zoals Leo Oliehoek het omschreef; de gemeentelijke dienstverlening mag niet ontbreken op internet.

In de afgelopen twee jaar is heel hard gewerkt om de gemeentelijke service digitaal aan te bieden met dezelfde kwaliteit als de persoonlijke dienstverlening. Want het een kan niet anders zijn dan het andere. Wij zijn goed op weg, maar hebben nog wel een paar versnellingen te gaan op de digitale snelweg. Een voorbeeld kunnen wij dan ook nemen aan de Dorpsketting, op papier al 35 jaar een begrip en sinds 3 jaar een niet meer weg te denken digitale bron van informatie en wetenswaardigheden.

Mijn welgemeende felicitaties bij deze dan ook aan de redactie en aan alle vrijwilligers die de Dorpsketting in al deze tijd gemaakt hebben tot een toonaangevend (digitaal) weekblad.
Burgemeester M.A.P. van Haersma Buma