Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op 25 september ging de laatste clubrit van dit seizoen weer naar Klein Giethoorn. Bij de A1 waren er een paar van tevoren al zenuwachtig. Wat voor gekke paadjes zou de captain nu weer uitgezocht hebben? Als m’n materiaal het maar houdt. Ik probeer er altijd wel rekening mee te houden dat we nog wel een beetje door kunnen fietsen. De gekke paadjes zijn bij mij dan ook meestal meer ongebruikelijke wegen, waar we normaal eigenlijk nooit komen. Zoals bijvoorbeeld door in plaats van langs Zoeterwoude en een mooi doorgaand fietspad tussen Alphense woonwijken. Al wordt het ieder jaar wel steeds moeilijker om weer wat origineels te verzinnen. In al die jaren zijn we al op zoveel plekken geweest.
Ook de koffiestop is voor sommigen weer een verrassing. Velen malen vlak langs gefietst, maar nooit geweten dat je er een koffietent hebt. Met een mooi terras ook nog, heerlijk rustig aan het water. En bij mijn weten was het ook voor het eerst dat het weer zo goed was, dat we allemaal buiten konden zitten.
Op de terugweg moest er gestopt worden voor een lekke band. Doorstoter tegen een scherp randje. Maar ja, ligt dit nu aan de route of aan het materiaal? Het was op een vrij normaal fietspad langs de A12. Niet echt een gek paadje, wel een rottig randje. Of was de band niet genoeg op druk? Die discussie hebben we maar niet te ver doorgevoerd. Nadat we ook het Balijbos nog doorkruist hadden waren we zo weer in Stompwijk terug met toch nog 80 km op de teller.
Arno van Rijn

De laatste rit van het seizoen. Negen personen van de B stonden weer klaar voor de gekke paadjes rit. Willem en Frans waren vandaag de kopmannen. Ze hadden een leuke/mooie rit uitgezocht. Na over prachtige paden gereden te hebben kwamen we na 14 km weer uit bij de Vlietlanden, langs de Vliet. Hartstikke leuke paden en zo dichtbij huis. Daarna via Zoeterwoude, Koudekerk helemaal om Alphen heen. Natuurlijk hebben we Alphen al van alle kanten gezien. Maar vandaag toch weer wegen waar we nooit of weinig geweest zijn. Heel leuk. Vandaag had Nico een zware dag. Hij kon moeilijk ons tempo volgen. Maar bij de koffie, na 48 km, had hij pas door dat zijn wiel er scheef in stond. Volgens Frans mochten we niet te snel bij de koffie komen, want dan zouden er niet genoeg kopjes zijn. De A1 vertrok en wij konden heerlijk hun plekje innemen onder de druiven. Omdat we voor de koffie al aardig wat kilometers gereden hadden namen we de kortste weg naar huis. Over bekend terrein via Benthuizen terug naar Stompwijk. Met zo’n 70 km waren we weer thuis.
Marianne de Mos

Afgelopen zondag is ook al weer de eerste rit van het naseizoen gereden. Door het wisselvallige weer reed een groep van slechts 6 mannen naar Langevelderslag. Onderweg troffen ze één keer een flinke bui en verder veelal zon. Na zo’n 70 km waren ze weer terug in Stompwijk.

Ook de rest van het najaar en winter rijden we op zondag volgens het winterschema. Vertrek t/m 6 november om 9.00 uur vanaf de kruising bij Het Blesse Paard. Afstanden in het begin nog tussen 70 en 80 km, net als de richting afhankelijk van het weer. We hopen dat weer velen met ons de winter door blijven fietsen. Zij die hun fiets opbergen en wellicht inruilen voor de schaatsen zien we eind maart weer bij de start van een nieuw seizoen.

Vergeten jullie niet je op te geven voor de feestavond op 21 oktober. Strookjes inleveren voor 15 oktober!