MARATHON NIEUWS

Terrasjesweer was het afgelopen zaterdag in Amsterdam bij de eerste marathon om de Essentcup. Hoge temperaturen maakte het ijs loodzwaar en daar hadden veel rijders moeite mee. Henk Angenent had geen last van het zware ijs, hij was bijzonder aanvallend in een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd. Echter geen van de uitvallen mocht succes hebben. De wedstrijd eindigde in een massa sprint, gewonnen door Jan Maarten Heideman gevolgd door de Fransman Cedric Michaud en Ingmar Berga, een nog jonge knul uit Hoogeveen rijdend voor DSB. Bij de dames won Jolanda Langeland eveneens in een massasprint voor Danielle Bekering.
Joost Juffermans had in de openingswedstrijd afgelopen donderdag slechte benen. Zaterdag ging het beter hoewel de uitslag tegengesteld is. Nl. donderdag 6e en zaterdag 11e. Martijn van Es verrichtte donderdag en zaterdag uitstekend werk voor de ploeg. Hij stopte af als een ploegmaat in de ontsnapping zat en haalde donderdag zijn maten op die met grote moeite een ronde voorsprong namen op het peloton. Ik zie Martijn prima rijden, ook de techniek is aangescherpt en daardoor is er meer snelheid gekomen. In wezen het geheime wapen van de ploeg die onverwachts een wedstrijd kan winnen.
Mariska Scholtes heeft inmiddels twee wedstrijden in de benen. De eerste vrijdag 7 oktober voor het gewest en behaalde daar de 12 plaats. Afgelopen vrijdag voor de Van Vlietcup was er weer een bos bloemen en een zware envelop voor de 2e plaats. Thom van Beek reed de eerste marathon van zijn nog jonge leven over 20 ronden. Met een vlijmscherp eindschot veroverde hij de 2e plaats en een dikke bos bloemen voor zijn aanwezig moeder Annelies.
Volgende wedstrijden a.s. vrijdag voor het gewest voor dames, V2, C1 en C2. en zaterdag in Breda voor dames A en B rijders aanvang om 18.30 uur. Noteer in uw agenda zaterdag 29 oktober op de Haagse Uithof het landelijk peloton voor dames A en B rijders start om 18.30 uur.
Verschillende mensen vroegen mij om het totale marathonprogramma. Op pagina 28 staat hij afgedrukt. Je kunt ook kijken op www.knsb.nl voor alle uitslagen, programma etc. Aad de Haas