Harddraverij NOOIT GEDACHT

De beroemde (97e ) Stompwijkse paardendagen in 2006 zijn gepland op vrijdag 14 juli, zaterdag 15 juli, zondag 16 juli en de draverij op maandag 17 juli.
Als we terugblikken op het seizoen 2005 kan er zondermeer gesteld worden dat de drafsport op de kortebaan in ons land opnieuw super is verlopen. Bijvoorbeeld naast tal van spannende ritten overschreed de totalisator –omzet van ruim € 650.000, over 28 meetings het absolute record met bijna 5%. John de Leeuw met de hengst Deliberate Dust, de winnende pikeur in Stompwijk, wist afgetekend de nationale rijderstitel 2005 te behalen. Beste ‘kortebaner van het jaar’ is de zevenjarige ruin Porsto R. geworden. De fraaie bruin is eigendom van de Haarlemmer Dirk Roosendaal en wordt getraind en veelal gereden door Lindsey Pegram. Deze van engelse afkomst zijnde stuurvrouw werd in ons dorp vooral bekend nadat zij in 1999 met Ido Baldwin als éérste vrouw de Stompwijkse draverij won. Misschien wel aardig om te vermelden is dat Stompwijkse bezitters van harddravers momenteel op de langebaan furore maken. Zo wist Cees Olsthoorn als eigenaar/trainer/pikeur recent met zijn vierjarige Twilight Triton op Duindigt in een veld van dertien deelnemers op fraaie wijze de ‘Top Kwartet’ meeting te winnen. Dat de ruin van Cees in vorm is bewees hij een week later. Op een doorweekte baan verdiende Twilight Triton toen een prima twééde prijs.
Ook Ger en Helen Hilgersom maken als eigenaars zondermeer een mooie tijd door. Hun dravers de merrie Talent Impuls en de hengst Un Gamin Impuls waren vanaf 19 augustus tot 15 oktober jl. te samen al goed voor één derde prijs en drie overwinningen. Afgelopen woensdag 26 oktober verschenen beide paarden op de drafbaan van Groningen opnieuw aan de start. Het is voor het Stompwijkse echtpaar zondermeer een groot succes geworden. Zowel Talent Impuls als Un Gamin Impuls, met Rob de Vlieger op de kar, wisten in hun koers prachtig te zegevieren. Door hen als eigenaar en groot liefhebbers van de drafsport, zal deze succesdag ongetwijfeld nog lang gekoesterd worden.

p.r. zaken ‘NOOIT GEDACHT’, Piet Oliehoek