Natuurwerkdag 5 november 2005

Aantal locaties Natuurwerkdag in vijf jaar verdrievoudigd!
Op zaterdag 5 november wordt de Natuurwerkdag voor het vijfde jaar georgani seerd. Op meer dan 250 mooie plekken in heel Nederland gaan circa 10.000 mensen tegelijk aan de slag. Onder professionele begeleiding kan iedereen meehelpen met onderhoudswerkzaamheden in de natuur zoals struiken snoeien, heide plaggen, gras hooien, wilgen knotten en broeihopen voor slangen aanleggen.
Locaties
In Zuid Holland wordt op 32 locaties samen gewerkt aan onderhoud van natuur en landschap. Er kan gewerkt worden in natuurgebieden, maar ook in stadsparken in Delft, Den Haag, Gouda en Rotterdam. En op veel plekken wordt bij een boer of eigenaar in het buitengebied gewerkt. Er is dus altijd een locatie bij u in de buurt.
Deelnemen aan de Natuurwerkdag is een leuke manier om een dagje mee te werken met de vrijwilligersgroepen die actief zijn in het natuur en landschaps onderhoud. En door de vaak bijzondere locaties is het een leuke manier om meer van de omgeving te weten te komen. De werkzaamheden verschillen per locatie, er zijn werkzaamheden als wilgen knotten, snoeien, plaggen en maaien.
U kunt o.a. bij Oosteinde 23, van 10.00 – 15.00 uur essen en elzen knotten en jonge boompjes planten. Dit is een gezinslocatie. Ook kinderen vanaf 9 jaar kunnen meehelpen met lichte werkzaamheden die een speels karakter hebben. Er is extra begeleiding aanwezig.
Jeugd
Op dit moment zijn er kinderen die zelden of nooit in natuur en landschap komen en er niets van af weten. De Natuurwerkdag zorgt voor actie op mooie plekken buiten. Kennis over natuur en landschap leidt tot respect voor de eigen omgeving.
Met speciaal ingerichte jongerenlocaties en Essent gezinslocaties speelt de Natuurwerkdag in op alle leeftijden. Op de gezinslocaties zijn ouders met jonge kinderen welkom om hun kinderen op speelse wijze in contact te brengen met de natuur. Kinderen kunnen onder begeleiding takken opruimen, kruiwagens volladen, maar ook nestkasten bouwen.
De organisatie is in handen van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), IVN Vereniging voor natuur en milieueducatie, Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM), Landschapsbeheer Nederland, Natuurmonumenten, Vobula, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland.
Aanmelding vooraf is gewenst.
Kijk op www.natuurwerkdag.nl of bel 0900 777 09 00