Verslag van de Dorpsraadvergadering

Verslag van de Dorpsraadvergadering van woensdag 26 oktober 2005
Aanwezig zijn: voorzitter wethouder E. Beimers, de secretaris mevrouw H. den Boef, drie vertegenwoordigers van de Gemeente, zes leden van de Dorpsraad en zeven belangstellenden.

Opening door de voorzitter, de heer Beimers.
Presentatie Speelruimteplan
De gemeente heeft een notitie Speelruimteplan ontwikkeld. In deze notitie zijn plannen opgenomen voor de speelruimtes voor de gehele Gemeente Leidschendam Voorburg. Alle huidige speelruimtes zijn door de gemeente geïnventariseerd. In de notitie zijn alle huidige formele speelruimtes en informele speelruimtes in kaart gebracht. Verder is onderzocht wat de gewenste speel ruimtes zijn voor de kinderen van 0 tot 6 jaar, voor de leeftijd van 6 tot 12 jaar en de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Uit het onderzoek is gebleken dat er in Stompwijk voor de jongere jeugd voldoende speelruimte is maar dat deze voor de oudere jeugd tekort schiet. Het speelhuisje aan het Hoefblad bij het Hazenpad zal op termijn verdwijnen. De informele speelruimtes betreffen grasveldjes, bosjes e.d. De gemeente zal bij het snoeien en onderhoud van deze ruimtes aandacht besteden zodat hier door de jeugd gespeeld kan (blijven) worden. Op de Dr.v.Noortstraat is het vrijwel niet mogelijk om speelruimtes in te richten. Verder wordt opgemerkt dat er veel hinder is van hondenpoep. Bij de inventarisatie van de speelplekken is dit ook gebleken. De gemeente zal een notitie met aanpak mogelijkheden over dit probleem uitbrengen. Voor de oudere jeugd is bij de gemeente een verzoek ingediend voor de plaatsing van een skatebaan en een terrein waar zij kunnen basketballen.
De Dorpsraad zal officieel schriftelijk reageren op de door de gemeente uitgebrachte Speelruimtenota.

Verslag van de Dorpsraadvergadering van 24 mei 2005
Naar aanleiding van dit verslag wordt door de Dorpsraad gevraagd hoe het staat met de aanleg van een kunstgrasveld voor Stompwijk ’92. Er is vernomen dat als compensatie voor de aanleg van het kunstgrasveld huizen gebouwd moeten worden op de sportvelden langs de Zwanebloem. Voor andere sportcomplexen wordt een dergelijke compensatie niet geëist zegt de Dorpsraad. De voorzitter bericht dat er een verzoek is ingediend bij de provincie.
Naar aanleiding van een vraag van de Dorpsraad bericht de heer Beimers dat over de reconstructie van het tuinbouwgebied en het saneren van het verspreid liggend glas op dit moment geen nieuws is. De gemeente is/gaat in overleg met de provincie.
De mogelijke verkeersonveilige situatie voor fietsers op de Middelweg na het kappen van de bomen is door de gemeente bij de provincie aangekaart. Er is nog geen officiële reactie ontvangen.
Rondvraag
De Dorpsraad bericht dat er onlangs een wijkwandeling is geweest waarbij de burgemeester, wethouder Beimers, enkele ambtenaren en leden van de Dorpsraad aanwezig waren. Er zijn veel zaken besproken; in de Dorpsketting is een verslag gepubliceerd van deze wandeling. De twee belangrijkste zaken/ergernissen die door de bewoners worden ervaren zijn het slechte onderhoud van het gemeentelijk groen en het zware (vracht)verkeer. Dit laatste punt is ook voor de Dorpsraad een ernstig zaak. Zij zou hier graag eens met de gemeente over praten. De voorzitter zegt dat wethouder Zwartepoorte verkeer in haar portefeuille heeft; hij zal haar vragen om de volgende Dorpsraadvergadering aanwezig te zijn.
De heer Van Schie zegt dat wethouder Houtzager in een van de laatst gehouden de Dorpsraadvergaderingen heeft verteld door er de reconstructie van het glastuinbouwgebeid ongeveer 200 extra arbeidsplaatsen bijkomen. Hij vraagt zich af waar de heer Houtzager dit aantal op gebaseerd heeft. Wethouder Beimer zal deze vraag aan zijn collega voorleggen en met een reactie komen.
De heer Van Swieten zou graag de agenda en het verslag van de Dorpsraadver gadering willen inzien. Hierop zegt de heer Beimers dat deze ter inzage liggen in de bibliotheek en op internet. Dit laatste op het bestuursinformatiesysteem van de Gemeente Leidschendam Voorburg.
(www.leidschendamvoorburg.nl → gemeentebestuur → bestuursinformatiesysteem → Dorpsraad Stompwijk)

De volgende Dorpsraadvergadering wordt gehouden op donderdag 1 december aanstaande.

Namens de Dorpsraad, Aad Janson