Parochieberichten

Telefonische bereikbaarheid:

Pastorie Dr. van Noortstraat 88
2266 HA Stompwijk tel. 071 5801604
Ziekenbezoek opgeven via secretariaat
Pastor M. Hoogervorst tel. 06 20551458
E Mail: m.hoogervorst@live.nl
B. g. g tel. 071 5801604
Opening tijden parochiesecretariaat
E mail : sintlaurentius@hotmail.com
Maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 12.00 uur
Verzorging begrafenissen en crematies
De heer C.G J. Onderwater, tel. 079 3422906
e mail: info@cuo zm.nl

Parochieberichten Stompwijk

Maandag 2 maart 20.00 uur Vergadering pastoraatgroep
Dinsdag 3 maart 19.30 uur Repetitie Parochiekoor
Woensdag 4 maart 09.00 uur Geen viering
Zaterdag 7 maart 19.00 uur Geen viering
Zondag 8 maart 11.00 uur Gezinsviering met samenzang
13.00 uur Doopviering
Voorganger pastor M. Hoogervorst
Dinsdag 10 maart 19.30 uur Jaarvergadering parochiekoor
Woensdag 11 maart 09.00 uur Eucharistieviering
Voorganger pastoor H. v.d. Plas
19.30 uur Vergadering het kerkbestuur
20.00 uur Bijbelcursus

Misintenties
Zondag 8 maart 11.00 uur Overleden armen en weldoeners van de Parochie, Arie Marie en Kees Olsthoorn, Josien Olsthoorn–Lourens, Cor Jansen, overleden broers en zus, overleden ouders Waaijer–Caspers, Jan van Wissen, Ge Hoogervorst, John Bal, Anna van Santen–Arkestijn, Bernardus Tuit, Leo Luiten, Nel Janson van Cassel, Nico van Es, Toos v.d. Voort in ’t Veen, Corrie Turkenburg Bakker, To v.d. Bos de Vreede, Corrie v.d. Winter v.d, Zijden, Kees Droog, Thea van Leeuwen–Kuipers, Piet Roeling, Gerard Wensveen,
Piet v.d. Arend, Marloes Bos v.d. Weijst, Sjaak van Santen, Pater Juffermans.

Lectoren en Kosters

Zaterdag 7 maart Zondag 8 maart
Lector Geen Geen
Communie hulp Geen Geen
Misdienaars Geen Thijs en Sjoerd van Bemmelen
Koster John Olijhoek John Olijhoek

Kerkdiensten Zoeterwoude
Zondag 8 maart 09.30 uur Chris. Dienaar Gezinsviering met kinderkoor
Voorganger pastor M. Hoogervorst.

Verzoek en mededeling van uit het secretariaat
Wilt u wijzigingen in gezinssamenstelling door verhuizing, trouwen, geboorte, samenwonen, overlijden of andere veranderingen in het gezin, melden aan het secretariaat van de parochie.

Heeft u problemen? De Parochiële Charitatieve Instelling van onze Parochie kan u waarschijnlijk helpen. Uw aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld.
Inlichtingen, bel het secretariaat van de parochie.

Dopen
Wilt u uw kind laten dopen. De volgende doopvieringen zijn vastgesteld:
3 mei en 5 juli 2009. Graag 6 weken van te voren opgeven aan het secretariaat.
Hartelijk dank voor uw medewerking

Belangrijk: Heeft u wat te vieren in de kerk?
In overleg met het pastorale team is besloten, dat vieringen met een voorkeur voor een eigen voorganger, minimaal een half jaar van te voren kenbaar gemaakt moeten worden bij het secretariaat.

Gezinsviering zondag 8 maart
Zondag 8 maart hebben we om 11.00 weer gezinsviering in onze Laurentiuskerk. Wij gaan met verwondering luisteren naar een mooi verhaal en hebben met samenzang er mooie liedjes bij. 
Samen met pastor Hogervorst maken we er een mooie viering van. Wij hopen dat u allemaal komt kijken en luisteren. 
Tot zondag 11.00 uur.
 
Werkgroep gezinsviering
 
De Eerste Heilige Communie 2009 
We gaan weer beginnen met de voorbereiding voor de Eerste Heilige Communie met de kinderen van groep 4.  De ouders zijn woensdag 4 maart om 20.00 uur weer van harte welkom in de speelzaal van de school. U krijgt dan onder het genot van een kopje koffie of thee een uitleg over de Eerste Communie.
We proberen er ook een leerzame avond van te maken en vertellen u wat er die ochtend met de kinderen is besproken. 
De avond duurt tot 22.00 uur en u krijgt dan ook gelijk het werkboek uitgereikt voor de kinderen. Wij hopen dat u allen aanwezig kunt zijn.Tot woensdagavond, Werkgroep EHC

Wijkcontactavond
17 maart is er voor de wijkcontactpersonen een toerustingsbijeenkomst in de pastorie. Pastor M. Hoogervorst –pastoraal werkster, gaat dan uitgebreid in op één van de thema’s die werden aangedragen op een vorige bijeenkomst. Het onderwerp zal zijn: ‘hoe ga ik om met rouw in mijn wijk/omgeving.’ Wellicht een wat beladen onderwerp maar wel een item waar we allemaal mee te maken hebben of krijgen. Deze avond krijgen we een aantal handvatten om hier beter mee om te kunnen gaan. We beginnen om 19.30 uur.
Annie van Rijn

Vastenactie 2009
“Ontmoet de ander”
Dat is het thema van de Vastenactie 2009. De komende campagne vraagt de Vastenactie speciaal aandacht voor het werk van de Commissao Pastoral de Terra (CPT). Dit is een nationale commissie van de katholieke kerk voor grond en landbouwkwesties in Brazilië.
Vastenactie werkt samen met CPT in de noordelijke deelstaat Pará van Brazilië (Cerradogebied en het Amazonegebied). Een gebied waar door de enorme sojateelt op enorme schaal grond wordt onteigend, tropische bossen worden gekapt en de lokale bevolking wordt bedreigd in hun bestaan. De meeste lokale boerenfamiliebedrijfjes worden opgeslokt door de grotere bedrijven en de bevolking komt vaak terecht in slechte arbeidsomstandigheden op plantages of verlaat het gebied en verdwijnt in de sloppenwijken van de grotere steden. Vastenaktie steunt met CPT de lokale bevolking door middel van juridische hulp bij het verkrijgen van landrechten en het aansporen van het lokale bestuur om de sojaproblematiek op de politieke agenda te krijgen. Daarnaast worden er trainingen en cursussen gegeven om de lokale boeren betere landbouwtechnieken te laten toepassen voor een beter gebruik van de grond voor een hoger inkomen. Boerin Agnes uit “boer zoekt vrouw “ zet zich in voor de bevolking van deze streek en is daar gaan praten met de bevolking. U wordt de komende 40 dagen geïnformeerd over wat zij daar aantrof.Daarom steun de Vastenaktie, steun de boeren in Brazilië tegen het onteigenen van hun grond ( bestaansrecht).
U kunt deze actie handen en voeten te geven, door uw bijdragen te deponeren in de brievenbus van de pastorie te Stompwijk onder vermelding vastenactie 2009. Er komen ook nog andere acties voor dit goede doel, hierover wordt u in dit medium nog geïnformeerd.
MOV Stompwijk