Nooit Gedacht 101 jaar

Aanstaand weekend is Stompwijk weer helemaal in de ban van de Stompwijkse paardendagen. Vier dagen zien en gezien worden, dragen bij aan een sfeer die voor buitenstaanders zo moeilijk is uit te leggen. Voor vele ex-Stompwijkers vaak ook de gelegenheid om oude contacten aan te halen.

U steekt toch ook de vlag uit tijdens de Stompwijkse paardendagen?

Ook dit jaar is er een programma samengesteld dat voor oud en jong het nodige te bieden heeft. Op vrijdagmiddag begint het feest om 13.30 uur met het klaverjassen voor senioren in de tent op het feestterrein. Vrijdagavond is de optocht. We hebben verschillende nieuwe combinaties bereid gevonden deel te nemen aan de optocht. Verder hebben we speciaal voor deze gelegenheid een tweespan Friezen bereid gevonden om de optocht aan te voeren. Het belooft net als vorig jaar weer een prachtig geheel te worden.

Daarna de bromfietsrace en het katknuppelen, waarna de vrijdagavond wordt afgesloten met een gezellig samenzijn in de feesttent.

Mededeling voor de deelnemers aan de optocht van vrijdagavond. U wordt verzocht uiterlijk om 18.00 aanwezig te zijn bij de familie Turkenburg aan de Stompwijkseweg.

Zaterdagmiddag zijn het de Blesruiters die de organisatie van het springconcours om de ‘Cor Jansen-Wisseltrofee’ voor hun rekening nemen. Tegelijkertijd kunnen de kinderen in de feesttent genieten van een optreden van ‘Alain’s knotsgekke spelshow’ en zoals altijd ligt er na afloop voor ieder kind een traktatie klaar. Voor de kinderen is het na afloop van het springconcours mogelijk deel te nemen aan een behendigheidswedstrijd op quads. De zaterdag wordt afgesloten met het ringrijden met aangespannen paarden. De fraai uitgedoste deelnemers zorgen altijd voor een mooie ambiance.

Wees verstandig en kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Zondagmiddag wordt het programma vervolgd met de ponyrennen. Er worden drie koersen gereden waarbij de pony’s naar schofthoogte worden ingedeeld. De drie winnaars strijden na afloop van de laatste koers tegen elkaar om de Dr. Barendse Trofee. Deze prijs is vernoemd naar de Stompwijkse huisarts Dr. Barendse die al vanaf 1985 deze prijs ter beschikking stelt.

Tijdens de ponyrennen gratis ezeltje rijden

In de eerste pauze van de ponyrennen zullen twee Stompwijkse amazones, Purdy van der Salm en Chiara de Groot een kür op muziek uitvoeren met als thema “Belle en het Beest”. In de tweede pauze is er een show van Appie Kamps uit het Brabantse Langenboom. Hij haalt met zijn team de gekste fratsen uit met honden en paarden.

De zondagmiddag wordt afgesloten met twee keer een half uur optreden van de Hermes House Band. Het repertoire van deze Rotterdamse studentenband staat garant voor een gezellige middag.

Vorig jaar bijna € 50.000 omzet op de totalisator. Dit jaar een nieuw record?

De Stompwijkse paardendagen worden afgesloten met de kortebaandraverij. Het belooft een spannende middag te worden, omdat er geen uitgesproken favoriet is en de sport in de breedte is gegroeid. Dit jaar is één van de deelnemers Speedy Amana in eigendom van het Syndicaat Stompwijk. Deze deelnemer verdient natuurlijk de steun van het Stompwijkse publiek.

Tussen de tweede en derde omloop is er vanwege het grote succes van vorig jaar opnieuw een hoedenparade. Deze keer zijn mannen, vrouwen en kinderen van harte welkom hun mooiste creatie te tonen. Voor de winnaars zijn er kleine prijsjes beschikbaar.

De hoedenparade. U bent toch ook van de partij!

Voor de kinderen t/m 12 jaar is het mogelijk het winnende paard te voorspellen. Daarmee kunnen zij een prijs winnen. Graag de bon uit de Dorpsketting 2040 invullen en ingeleveren bij de ingang van het feestterrein voor de aanvang van de kortebaandraverij.

De Stompwijkse paardendagen worden afgesloten met een prachtig vuurwerk en daarna kunnen we nog een aantal uurtjes genieten van de muziek in de feesttent, verzorgd door Jan Groeneweg.

Kortom, Stompwijk is klaar voor de tweede eeuw Stompwijkse paardendagen.

Heb je zin om ons te helpen, meld je dan op het feestterrein. Er is genoeg te doen. Heb je na de kermis nog energie over, kom ons dan op dinsdag helpen bij de afbouw (vanaf 09.00 ’s morgens).

Stichting Nooit Gedacht, Marjon van der Born