Op de planken

samen met René  van Kooten

 

Zaterdag 18 september staat het Stadshart in het teken van de Uitmarkt van Zoetermeer. De Stadsamateurs van Zoetermeer geven de hele dag voorproefjes van hun kunsten en in de avond is er een speciale finale show die gepresenteerd wordt door René van Kooten. En ja, daar sta ik in, weliswaar als piepklein stipje geheel achteraan, misschien zelfs tussen de coulissen, maar toch.

Het Stadshart is omgebouwd tot een groots, multicultureel festivalterrein. Er worden buitenpodia geplaatst op het Stadhuisplein en op de Markt en ook in het Stadtheater vinden optredens plaats in de Grote Zaal en in het Theatercafé. Deze vier podia worden verbonden door de Wereldmarkt: ruim 60 stands en marktkramen waar het publiek informatie kan krijgen over Zoetermeerse verenigingen, scholen en over culturele activiteiten en organisaties.

‘s Middags zijn er ook in de kleine theaterzaal en theatercafé diverse optredens. Ons Sweet Lake Harmony Singers koor brengt een paar nummers rond de klok van 5 ten gehore in het café.

’s Avonds is er in de grote zaal van het theater de finale ‘Ontmoetingen’, waar René van Kooten twee kinderen wegwijs maakt in het culturele leven van Zoetermeer. Er zijn optredens variërend van tapdans, ballet, jazz, sambadansen, brassband, koren, circusacts, toneel, jeugdtheater, opera en barbershop. Het geheel wordt afgesloten met een spetterend optreden van alle deelnemers met ‘brand new day’.

Als je twijfelt over het gaan spelen van een instrument, het leren dansen of zingen bij een koor, is een bezoek zeker de moeite waard. Maak kennis met en laat je vermaken in het Stadstheater. Alles komt voorbij en is op een steenworp afstand, terug te vinden in Zoetermeer. De entree ’s avonds is slechts € 2,- en komt ten goede aan de zusterstad in Nicaragua. Aanvang 20.00 uur.