Kinderboekenweek

Kinderboekenweek/ De grote tekententoonstelling

Dit jaar vindt de kinderboekenweek plaats van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober. Het thema is beeldtaal in boeken, oftewel illustraties spelen een belangrijke rol. Op de Maerten van den Velde school wordt dit jaar de kinderboekenweek spectaculair gevierd! Daarom start hier het project al op woensdag 29 september. De openingsact is nog een verrassing!! Op donderdag 30 september zal de illustrator Auke Herrema op school komen. Gedurende het hele project is het mogelijk om op school kinderboeken in te kijken en te bestellen via Bruna Leidsenhage. De afsluiting is gepland op vrijdag 15 oktober. Dit zal weer een groot evenement worden waar vele mooie prijzen te winnen zijn voor de deelnemers aan de illustratiewedstrijd! Iedere week zal er meer informatie over dit project komen in de Dorpsketting.

Het hele dorp doet mee! Alle kinderen van de Maerten van den Velde hebben gewerkt aan schitterende illustraties die met bekende kinderboeken te maken hebben. In totaal worden er maar liefst 24 illustraties gedrukt op groot formaat. Deze posters worden tijdens het project hier en daar in Stompwijk opgehangen. Alle inwoners van Stompwijk kunnen meedoen aan de wedstrijd om de juiste illustraties bij de juiste kinderboeken te zoeken. Er zijn mooie prijzen te winnen!Deze  week zal bij alle inwoners van Stompwijk een wedstrijdformulier in de brievenbus vallen. Mocht u geen formulier ontvangen, dan kunt u er een ophalen bij de school, bij de bibliotheek  of downloaden vanaf de web-site: www.maertenvandenvelde.nl. Het ingevulde wedstrijdformulier kunt u voor 11 oktober inleveren op school. In de brievenbus van de school is natuurlijk ook goed. Om u een handje te helpen staan de boeken waar het om gaat uitgestald in de hal van de school.

Een feest voor de hele familie!

Ter gelegenheid van de kinderboekenweek krijgen alle kinderen van de Maerten van den Veldeschool het kinderboekenweek-geschenk. Het is de bedoeling dat deze boeken door zoveel mogelijk mensen gelezen worden. Bij de afsluiting  van de kinderboekenweek, op vrijdag 15 oktober, speelt het kinderboekenweekgeschenk een grote rol! Nadere informatie hierover volgt nog.