Kinderboekenweek

Op woensdag 29 september is de boekenweek op de Maerten van den Veldeschool van start gegaan. We hebben dit jaar een uitgebreid project van gemaakt, waar heel Stompwijk bij betrokken wordt. Dit hebben wij gedaan omdat we vinden dat we niet genoeg kunnen benadrukken hoe belangrijk lezen is. Wij hebben inmiddels al heel wat ouders met kinderen door het dorp zien lopen en fietsen met een wedstrijdformulier in de hand! De prijzen die er te winnen zijn, zijn dan ook best de moeite waard. Wat denkt u bijvoorbeeld van een middagje golfen op de Pitch en Putt baan in Leidschendam, of een kaartje voor een kindervoorstelling in theater Camuz of een rit voor 5 personen met paard en wagen door de Vlietlanden, aangeboden door Coby van Boheemen. Het lijkt erop dat het best moeilijk is om alle titels te ontdekken. Wij zijn dan ook benieuwd of er iemand zal zijn die alle 24 titels goed heeft. Daarom: heeft u niet alle antwoorden gevonden, lever het formulier dan toch, uiterlijk 11 oktober, in op school. De winnaars worden getrokken uit de inzenders met de meeste goede titels.

Op woensdag 6 oktober krijgen alle kinderen het kinderboekenweekgeschenk mee naar huis. Het is de bedoeling dat zij dit boek met hun vader, moeder, broers, zusjes, opa’ s en oma’s gaan lezen. Bij de afsluiting, op vrijdagmiddag 15 oktober, wordt er in de vorm van een quiz gekeken wie de meeste vragen over dit boek goed weet te beantwoorden.

De afsluiting van de kinderboekenweek vindt dit jaar niet op school plaats, maar in de sporthal. Wij zijn de gymclub van Marijke Moes dankbaar dat zij voor deze keer voor ons plaats heeft willen maken. Er is een mooi programma samengesteld waar jong en oud van zal genieten. Hier zullen ook de winnaars van de posterwedstrijd bekend gemaakt worden.

Nadere informatie volgt in de Dorpsketting van de volgende week en op www.maertenvandenvelde.nl.