Theater in De Gouden Leeuw

Theatervoorstelling Rolbrug

Ter gelegenheid van het eerste theaterfestival Leidschendam-Voorburg in de maand november  wordt op woensdag 10 en 17 november de theatervoorstelling Rolbrug gespeeld in café De Gouden Leeuw in Stompwijk. Aanvang: 20.15 uur.

Rolbrug speelt zich af in een dorpscafé op het Hollandse platteland en vertelt het verhaal van Annie en Tinus. Annie woonde ooit in het café en Tinus kwam er wel eens helpen. En nu zitten ze er weer en vertellen de nieuwe eigenaar (het publiek) hoe het vroeger was. En geleidelijk nemen ze de ruimte weer in bezit met hun verhalen, hun trotse bekvechten en hun nog altijd schuchtere toenadering. 

Deze eenakter van Bouke Oldenhof is een ode aan de mensen, die woonden

in het café dat hij kocht op het Hollandse platteland. Tijdens een schrijfworkshop zie iemand tegen hem: “schrijf nu eens een sentimenteel verhaal dat speelt in je eigen buurt”. In veertien dagen was het klaar. Rolbrug werd een succes, het stuk werd genomineerd voor de Prosceniumprijs. Voor € 2,50 kunt u aanschuiven in het café en ontvangt u ook nog een drankje.