Muizenissen

Iedereen vergist zich wel eens. Dat mag ook best. Maar soms zijn het vergissingen die je ab-so-luuc t niet wilt maken. Wanneer je daar dan mee geconfronteerd wordt rest je nog diep door het stof te gaan, om er nog iets van te kunnen maken. Zo had ik het vorige week over de prestaties van Epke Zonderland. Prima. Turnen leidt nou eenmaal niet tot massaal volksvermaak dus een beetje extra aandacht mag best. Maar als je er dan over schrijft..doe het dan wel goed! Ik schreef namelijk dat hij zilver won op de brug…De definitie van de brug die gebruikt wordt bij het turnen, is: gymnastiektoestel met twee ronde horizontale balken. En Epke hing er maar aan één! De rekstok…Vanaf mijn schrijfplek duizend maal excuses voor de turnliefhebbers. Deze fout is net zo erg als ik bijvoorbeeld zou schrijven dat Thom van Beek uitkomt voor de Nederlandse kampioenschappen 1500 meter…shorttrack! Bij deze Thom, ik ga kijken, succes! Mits mijn tv weer normaal gaat doen. Sinds de WK voetbal siert deze teevee onze woonkamer. Siert? Ja, dat mag je eigenlijk wel zeggen: ze zien er wel mooi uit tegenwoordig. Je hoeft ze niet meer weg te stoppen achter deurtjes in een kast en mocht je geen zin hebben om naar de programma’s te kijken dan kun je zo’n ding zó instellen dat je eigen foto’s erop te zien zijn. Maar ik dwaal af. De teevee doet raar sinds ik de laatste update erop gezet heb. Dat klinkt heel modern en dat is het ook wel. De fabrikant, Philips in dit geval, verkoopt haar teevee’s en levert vervolgens nog updates als je dat wenst. Dat kan twee dingen betekenen. Een: de fabrikant is constant bezig met het verbeteren van de kwaliteit of twee: de teevee is eigenlijk nog niet af maar de klant kan al wel kopen en kijken. Net zoals een halfbakken brood dat je thuis dan nog eens in de oven moet stoppen om het tot een volwaardig product te krijgen. Nee, ik heb dat niet bedacht. Dat hebben die Eindhovenaren zelf bedacht. In de laatste update zaten dus fouten en enkele dagen erna belde ik met de helpdesk van Philips. Dat ging redelijk vlot dus Youp hoefde ik niet te bellen. Men wist mij te vertellen dat de nieuwe update binnen een week klaar moest zijn. Afijn, twee weken later was er nog steeds geen bericht en besloot ik maar weer eens te bellen. Helpdesk medewerker Frans, met Brabants accent, ik had een ‘echte’ te pakken, stond mij vriendelijk te woord. Opnieuw moest ik uitleggen wat precies de storing behelsde. Daar werd ik enigszins pissig van want het was immers een bekende storing. “Beste Frans, het beeld doet raar, het geluid loopt wel goed maar niet meer synchroon met de beelden. Sterker nog, ik zag PSV met 10-0 winnen van Feyenoord!” Het was even stil aan de andere kant van de lijn..”Beste meneer Veldhuizen, ik kan U nu gerust zeggen dat uw beeld prima is want PSV heeft écht gewonnen van Feyenoord met 10-0!” Ik proefde een lichte euforie uit zijn woorden maar ik liet mij niet uit het veld slaan: “Oké, maar dan klopt het nog niet want ik zag die PSVérs zelfs nog juichen na de 5-0 en dat betuigt van weinig respect voor een club als Feyenoord.” Heerlijk, ik kon lekker mijn gram kwijt bij een supporter, toegejuicht door mijn oudste zoon die op het punt stond naar school te gaan en het helemaal met mij eens was. Terwijl ik dacht dat Brabantse Frans geen kant meer op kon,  kwam hij toch weer met een antwoord: “Maar meneer, dat wij elk doelpunt uitgebreid vierden heeft te maken met ons minderwaardigheidscomplex…Elk doelpunt vonden wij plezant (!) omdat daarmee dat complex iets afnam!” Nu begon hij mij te irriteren. Dat eeuwig terugvallen in de slachtofferrol door die Zuiderlingen. Ik sprak hem aan op zijn onbehoorlijk gedrag: “Na al die kampioenschappen nóg steeds een minderwaardigheidscomplex?” “Het wordt hoog tijd dat heel Brabant eens een update krijgt!”

                                            Arjen Veldhuizen