Kortebaanjaarboek

Gebroeders Hilgersom presenteren vierde Kortebaanjaarboek

Het kortebaanseizoen 2010 is net als de voorgaande drie jaar vastgelegd in een jaarboek. Benjamin (Zoeterwoude) en Mathieu Hilgersom (Voorschoten) bundelden hun verslagen voor het magazine Draf & Rensport en vulden dit aan met uitgebreide statistieken, vermakelijke interviews en foto’s van Nico Visser.

De kortebaansport zit vooral de laatste jaren in de lift. De toeschouwersaantallen stijgen en de omzet bij de totalisator bereikt jaar na jaar een recordhoogte. Dit jaar werd er ruim 866.000 euro ingezet; een stijging van ruim 100.000 euro ten opzichte van 2008. Met het Kortebaanjaarboek 2010 bedienen de gebroeders de steeds groter wordende groep drafsportliefhebbers op maat.

Wie het seizoen wil herbeleven, moet het Kortebaanjaarboek 2010 zeker aanschaffen. Alle kortebanen hebben een eigen pagina met mooie foto’s en reacties van de deelnemers. Ook reisden de gebroeders Hilgersom af naar het Belgische Nazareth voor een gesprek met de familie De Groote. De Vlamingen zorgden als nieuwkomer voor een sensatie door maar liefst vier kortebanen te winnen.

In het jaarboek spreekt de voorzitter van het draverijcomité, Jaap Poelstra, vrijuit over de reglementswijzigingen die het afgelopen seizoen zijn ingevoerd en de kortebaanspeakers Rogier den Dekker, Jacques van Loenen  en Martin de Waal praten over hun passie. Ulliano Way en Zero Option Lane waren dit seizoen de meest succesvolle paarden. In het Kortebaanjaarboek 2010 is het geheim achter hun succes te lezen. Altijd al willen weten hoe de loting op het kantoor van de NDR wordt uitgevoerd? De gebroeders waren er bij en mochten zelf de ‘kaartjes’ trekken. In het boek staat een verslag.

Vanaf zondag 28 november is het boek te koop op de Renbaan Duindigt in Wassenaar. Op zaterdag 4 december start de verkoop op Victoria Park in Wolvega. Bestellen kan ook, via www.kortebaanjaarboek.nl. De prijs is 12,50 euro. Houd wel rekening met eventuele verzendkosten.