Verbondenheid en Dorpsketting

De oproep van de redactie om aan te geven wat voor ’n status de Dorpsketting inneemt in Stompwijk is simpel en de naam geeft het al aan: een weekblad dat de verbondenheid in dit dorp weergeeft.

Al 35 jaar mogen wij de Dorpsketting ontvangen en iedere week kijken wij er weer naar uit om ‘m te lezen. De nieuwtjes vanuit ons dorp worden er altijd in weergegeven. Met het doorlezen van de Dorpsketting kunnen mensen van buiten zien wat er in ons dorp leeft en wat ons dorpelingen bezighoudt. Moet wel eerlijk bekennen dat het de laatste tijd meer een advertentieblad lijkt te zijn (noodzakelijk kwaad) dan dat er werkelijk nieuws vanuit de dorpsgemeenschap met elkaar gedeeld wordt. Ik mis de échte interessante verhalen: wat houdt de mensen bezig?

Het werkelijke nieuws is er tegenwoordig niet meer, of mensen zijn wat angstig om dingen met elkaar te delen via dit blad. En dat is jammer, want juist dit soort berichten zijn de verbindende factor die het blad zijn 40 jaren heeft gegeven. Dus voor ieder die zich aangesproken voelt; geeft aan wat u bezighoudt, dan hoef ik de volgende keer niet zoveel advertenties door te lezen, maar kan overgaan naar de ziel van dit dorpsblad, namelijk de dorpsberichten.

Rest mij een ieder hele mooie en gezegende Kerstdagen toe te wensen en een nog mooier begin van 2011.

Leo Wijnhoven…., U weet wel, die van de Zustersdijk