Gewapende roofoverval op onze eigen super

 

 Supermarkt in Stompwijk overvallen

De Coop-supermarkt in Stompwijk in de gemeente Leidschendam-Voorburg is maandagochtend rond 8.30 uur overvallen. Drie mannen kwamen de zaak aan het Hoefblad binnen en bedreigden de medewerkers met een vuurwapen. De overvallers zijn er met geld vandoor gegaan. De politie heeft de omgeving afgezet en is bezig met onderzoek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. (tvwest)

Vandaag, maandag 10 januari 2011 om half negen, de winkel was nog maar net open of het personeel werd verrast door drie overvallers. Verscholen achter bivakmutsen en sjaals werd het personeel met een wapen gedwongen om de kluis open te maken. Jos zelf werd geraakt met een vleesmes, gelukkig met de botte kant. De daders zijn gevlucht en van de kant van de politie werd grof geschut ingezet, wegen afgezet en een helikopter draaide vanmorgen al vroeg boven het dorp. Toen ik vanmiddag in de super kwam, had Ton Veenhof de honneurs waargenomen bij de slagerij. Margriet, de vrouw van Jos, nam het snijden van het vleeswaren over. De direct betrokkenen waren nog bij het politiebureau, nog diep onder de indruk van wat er die ochtend was gebeurd. Alle klanten hadden het er wel over. Ellie Bennis, achter de kassa, was rond het tijdstip niet aanwezig, maar bevestigde dat er een heel aparte sfeer hing. Alsmaar gaat er in haar hoofd om wat er had kunnen gebeuren. Het zijn niet alleen je collega’s die betrokkene zijn, maar ook je vrienden en dat gaat niet in je kouwe kleren zitten.

 Petra Oliehoek– van Es