Museumdag KBO

 Op maandag 24 januari vertrok een groep KBO leden met een speciale museum plusbus naar Amsterdam, om daar een bezoek te brengen aan 2 musea. Het van Gogh museum en de Hermitage. De busreis en ook de toegangskaarten voor de musea, werden gesponsord door de Bank-Giroloterij.

Onze secretaris, Antoon van Santen is heel lang bezig geweest om een en ander mogelijk te maken, want de belangstelling is erg groot en er rijdt maar één museumbus voor heel Nederland. Uiteindelijk is het hem toch gelukt en nu waren wij de gelukkigen. Iedereen die mee geweest is was vol lof over wat ons geboden werd. De reisleider die ook in de bus aanwezig was, zorgde voor de toegangsbewijzen en vertelde ons waar we in de musea de garderobe e.d konden vinden. Aan alles was gedacht. Omdat de rit naar Amsterdam zeer voorspoedig verliep, geen files, zouden wij te vroeg aankomen en daarom trakteerde de chauffeur ons op een rondrit door  Amsterdam en vertelde heel veel over de stad en de diverse gebouwen waar we langs reden  Om 11.15 uur, na een lekker kopje koffie, kregen wij onder leiding van een gids een rondleiding in de Hermitage, waar een tentoonstelling is over de beroemde Koning en Veldheer Alexander de Grote.

Onze vrouwelijke gids was zeer deskundig en heeft ons heel veel verteld en ons langs veel interessante dingen geleid. Na de lunch in het restaurant van de Hermitage, bracht de bus ons naar het van Gogh museum. Ook daar kregen we een rondleiding langs en uitleg over de meest beroemde schilderijen van Van Gogh, waarbij ook veel over zijn leven werd verteld. Na weer een kopje koffie waren we in de gelegenheid om zelf even door het museum te dwalen en te genieten van wat er te zien was. Om 16.30 uur stond de bus weer klaar om ons naar huis te brengen. Om 17.30 uur stapten we bij de sporthal weer uit de bus en was een mooie en interessante dag voorbij.

Betuur van de KBO en Antoon, jij in het bijzonder, heel veel dank.


Jan van Rijn