Toerclub Stompwijk start seizoen met nieuwe kleding

Toerclub Stompwijk start seizoen met nieuwe kleding!

Het is helaas net niet gelukt. Voor de start van het nieuwe fietsseizoen is onze nieuwe kleding nog niet afgeleverd. Na maanden van schetsen, ontwerpen, aanpassen, overleggen en nog meer aanpassen is begin dit jaar de kleding volgens het definitieve ontwerp besteld. Op de jaarvergadering konden we al enkele proefdrukken laten zien. De bestelling van ruim 100 leden wordt a.s. vrijdag bezorgd. Natuurlijk willen we zo snel mogelijk iedereen in deze kleding zien rijden.

Daarom kan iedereen woensdag 30 maart a.s. de bestelde kleding afhalen tussen 19.00 en 21.00 uur in het Dorpshuis aan de Zustersdijk 18 in Stompwijk.

Wie deze avond echt niet in de gelegenheid is kan contact opnemen met Marco Faas om een andere dag/ tijdstip af te spreken.

Intussen is het ook wel de hoogste tijd dat het fietsseizoen bij Toerclub Stompwijk weer gaat beginnen. De laatste weken hebben we al regelmatig lekker zonnige dagen gehad en dan komt het voorjaarsgevoel bij iedereen naar boven. Hopelijk kunnen we de eerste clubtocht op 27 maart ook met goed weer en veel fietsers rijden. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen de tijd om zo nodig je fiets van zolder of uit de schuur te halen en banden, remmen en dergelijke na te kijken. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien bij Oostvlietweg 30. Dat iedereen tijdens de eerste clubrit in de nieuwe kleding rijdt is daarbij van groot belang, want natuurlijk willen we een mooie groepsfoto maken van al die schitterende pakken. We vertrekken daarom om 9.30 uur (denk om de zomertijd!) met alle groepen gezamenlijk naar een fotolocatie in de buurt. Daar zorgt de fotograaf  voor wat mooie plaatjes waarna de groepen hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren rijden.

Ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Wacht niet te lang, want het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijker. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit door het Zuid-Hollandse landschap in 6 verschillende groepen. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als de toerfiets. Ter introductie kun je natuurlijk eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub.

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 1 mei en de avondvierdaagse is dit jaar van 14 t/m 17 juni. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen, zodat een ieder dit seizoen weer lekker op de fiets kan genieten van de omgeving. En tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2011 vind je ook in deze Dorpsketting.

We mogen ook dit seizoen weer verzamelen op het erf van Theo v.d. Meer, Oostvlietweg 30. We willen weer iedereen dringend vragen om niet op of langs de weg te blijven staan kletsen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren met ander verkeer. Op het erf is ruimte genoeg, dus rijdt een stukje door naar beneden of ga op het parkeerplaatsje voor de schuur staan.

De groepsindeling is dit jaar weer als volgt:

* De A1 onder leiding van Arno van Rijn.

* De A2 kiest hun captain uit de aanwezigen.

* De A3 met Nico Fakkel en Martien van Veen.

* De B waarbij Jaap de Jong de kar zal trekken.

* De C1 met Annie van Rijn als captain.

* De C2 met Cock van Santen en Lia en Fried de Jong.

 Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:

 

 – Bij de start vertrekken de groepen 1 voor 1. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2,  enz…

 In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis”  is het motto.

   Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de   waarschuwingen ook door naar achter in de groep!

 Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen (binnenband, plakspullen enz.).

 Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg.

 Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen.

 Het triatlonstuur wordt in de groep niet gebruikt.

 Hou je aan de beslissingen die de wegcaptain neemt. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf.

 De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst.

 Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting en op onze website aangekondigd.

 Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer!

 Verdere informatie over onze toerclub kun je vinden op onze website. www.toerclubstompwijk.nl

 Arno van Rijn