Annie M.G. Schmidt opent boekpresentatie Maerten v.d. Veldeschool

Annie M.G. Schmidt opent de boekpresentatie op de Maerten van den Veldeschool

Al enige tijd is er in de hal van de Maerten van den Veldeschool een bijzonder hoekje ingericht. Enkele zitelementen in een vrolijke oranje kleur, een mooi boekenrek, een vitrinekast en een gezellige verlichting hebben de hal in een gezellige ruimte omgetoverd.

Het doel van deze ruimte is om, in samenwerking met de bibliotheek, regelmatig een thema-collectie te presenteren en zo de belangstelling voor het lenen van bibliotheekboeken te vergroten.

Omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Annie M.G. Schmidt geboren is, is dit jaar uitgeroepen tot het Annie M.G. Schmidtjaar. Reden genoeg om de eerste boekpresentatie aan dit thema te wijden. De bibliotheek heeft voor een mooie collectie gezorgd, die door de school aangevuld is met diverse voorwerpen die in de vitrinekast uitgestald zijn. Tenslotte zijn er ook nog liedjes van Annie M.G. Schmidt te beluisteren en hebben de leerlingen van groep 8 prachtige tekeningen bij dit thema gemaakt.

Tot grote verrassing van de leerlingen en enkele ouders die hun kinderen naar school kwamen brengen, kwam Annie M.G. Schmidt op woensdagochtend hoogst persoonlijk de nieuw ingerichte hal openen. Zij deed dit op haar zo kenmerkende eigen eigenwijze wijze door het voordragen van het gedicht: “ik ben lekker stout”. Na het doorknippen van een fel oranje strik verklaarde zij de hal voor geopend.