Zaterdag 16 april – vogelexcursie

Op zaterdag 16 april verzorgt Ria Hoogstraat namens de Stichting Bomen Over Leven en het IVN (Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie) afd. Den Haag en omstreken een vogelexcursie in het buitengebied op de grens van Leidschendam en Voorschoten. Het wordt een flinke wandeling met onderweg veel om te bekijken en te beluisteren.

We lopen eerst een stuk over de weg met zicht over de weilanden, daarna gaan we het bos in. Het pad kan in deze tijd erg vochtig zijn, het heet niet voor niets het Laarzenpad. Tenslotte komen we uit aan de rand van een brede sloot met een weids uitzicht over de weilanden.

Wat gaan we zien en horen? Weidevogels zoals scholekster, grutto, kievit, wulp en tureluur. Verder Canadese gans, nijlgans, knobbelzwaan en als we geluk hebben de buizerd en de grote zilverreiger. In het bos horen we tjiftjaf, fitis, roodborst, winterkoning, vink, mezen en grote bonte specht.

Neem een goede verrekijker mee en zorg voor warme kleding en stevig, waterdicht schoeisel. Honden mogen niet mee, wat grotere kinderen wel, als ze in het bos maar een beetje stil zijn. De wandeling zal anderhalf tot twee uur duren.

Kijk ook op www.bomenoverleven.nl