Toernieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A en B groepen een rit naar Haastrecht op het programma. De C ging naar de duinen. Het was weer zonnig weer, dus bij de start was het een grote drukte. Velen waren ook wat eerder gekomen om de nieuwe clubhandschoenen in ontvangst te nemen. Enkele bestuursleden waren daarom druk met de uitreiking toen om 9 uur de eersten al ongeduldig richting de Oostvlietweg bewogen. De A2 en A3 vertrokken alvast en toen de voorzitter zijn fiets had gepakt kon ook de A1 weg met 16 man en 1 vrouw. We waren nog niet ver op weg toen bij Nootdorp geroepen werd dat er een ketting gebroken was. Joost had z’n fiets vorige week nog na laten kijken, maar toch bleek er een zwakke plek in te zitten. Gelukkig hadden we gereedschap en een schakeltje bij ons, zodat zijn eerste rit niet al na 10km voorbij was. Het vervolg verliep voorspoedig maar wel met wat omwegen hier en daar, zodat we al ruim 50km hadden gereden voor we in Haastrecht waren. Alle andere A en B groepen waren al aanwezig en tezamen met wat andere fietsers zaten het café en het terras al bomvol. Wij hadden geen zin om te blijven staan, dus reden we door naar Hekendorp waar nog precies genoeg plek was op het terras. De terugweg ging met de wind in de rug wat gemakkelijker, maar we namen wel de kortste weg. In Stompwijk aangekomen hadden we ongeveer 85km op de teller en dat was ruim voldoende voor deze rit.

Arno van Rijn

Vandaag alweer de 3de rit van het seizoen en nog steeds mooi weer! Dat wil zeggen, een lekker zonnetje! Maar dan zie je ook dat iedereen zich kleedt op zijn eigen manier, iedereen verstaat wat anders onder kou. Je ziet al enthousiaste mensen in een korte broek, met blote voeten, terwijl andere nog meerdere jasjes over elkaar heen hebben en nog handschoenen dragen. Vandaag ging de rit naar Katwijk, de duinen. Helaas niet dat leuke tentje aan de boulevard, maar ergens midden in de duinen, waar je van verte al de vlag ziet en er nog steeds niet bent.

We waren vandaag met 12 dames en dat gaat prima. We reden langs het Valkenburgse Meer, richting een stukje Wassenaar en wat zagen we daar. Alvast een stukje bollenvelden. En wat rook het er heerlijk. Je zag er al vele kleuren. Ja, over een paar weken is de echte bollenrit, maar nu alvast een voorproefje. Je weet maar nooit of het over een paar weken nog steeds zo mooi in bloei staat, met dit prachtige weer. Vervolgens gingen we verder en er had iemand last van “afzakkers”. Wat een vreemde term voor het fietsen zul je denken, maar dat viel eigenlijk best wel mee. Het ging om een paar beenstukken waarvan het elastiek zijn beste tijd had gehad. Met als resultaat dat ze tijdens het fietsen langzaamaan naar beneden zakken. Iedereen is even gestopt en de beenstukken zijn opgehaald en we konden weer verder. Tijdens de koffie in de zon op het terras, zijn ze dan ook maar uitgedaan. Vanaf de koffie nog een lekker stukje door de duinen, de dames kozen om door te gaan tot aan Meijendel. Maar door het mooie weer, was iedereen dan ook blij dat we de duinen gehad hadden. Iedereen komt zijn huisje uit en kiest voor het mooie weer, lekker fietsen of wandelen. Met als gevolg dat je niet lekker meer kan fietsen door de duinen, dat je steeds moet roepen: “voor”, “tegen”. Je kan niet meer lekker kletsen, wat wij ook graag doen! Het laatste stuk ging dan ook via Wassenaar naar Voorschoten en steeds haakten er mensen af, richting huis. Rond 12 uur was iedereen weer thuis met de nodige kilometers en kon iedereen nog heerlijk van de zon genieten.

Groetjes, Jolanda

Aanstaande zondag 17 april gaan we weer met alle groepen naar dezelfde koffietent. Dit keer is dat de wielerkantine in Honselersdijk. De A rijdt ongeveer 80km, de B 70km en de C50km. Vertrek is weer om 9.00u vanaf het erf van Theo.