Toerclub

 Afgelopen zondag was het alweer een goede dag om op de fiets te stappen voor een mooie clubrit. Bijna 70 anderen dachten er ook zo over en stonden dus om 9 uur klaar langs de Oostvlietweg. Helaas konden we niet terecht in Honselersdijk, dus reden de A en B naar Maasdijk. De C ging naar Wateringen.

De A1 vertrok weer met een grote groep van 16 fietsers, terwijl er nog een aantal vaste deelnemers afwezig was. Zo hadden 6 van de 8 deelnemers aan de toerversie Amstel Gold Race besloten op zondag een rustdag te nemen. We beginnen ons wel af te vragen wat er moet gebeuren als iedereen aanwezig is. Splitsen valt bij de A1 namelijk niet mee, als er maar 1 captain is. Daar moeten we voor komende weken maar eens goed over nadenken. Nu reden we via de Horsten naar Meijendel en vandaar door de duinen en langs Scheveningen en Kijkduin naar ’s Gravenzande. Als je daar linksaf gaat kun je over de pas weer geasfalteerde Maasdijk in 1 ruk naar de koffie rijden. En dat deden we dus ook. De B met de jarige Jaap als captain was net voor ons aangekomen en allen namen plaats op het zonnige terras. De groep van Martien paste er met 18 personen niet meer bij, maar de 8 van Nico wel. Na de koffie reden we nog wat verder langs de Maasdijk en door het park bij Maasland. Ook in Midden-Delfland en de Ackerdijkse plassen viel het met de drukte eigenlijk nog wel mee. Het laatste stuk naar huis gaat vanuit deze richting meestal langs Nootdorp en dan bij de ’s Gravenweg het spoor over en de A12 onderdoor. Daar zijn ze al een tijd bezig met een nieuw viaduct, maar nu konden we er ineens niet meer door. Zo  moesten we alsnog via het Balijbos en weer terug langs de A12. Na ruim 85km kwamen we alsnog in Stompwijk aan.

Arno van Rijn

De C-groepen.

Met een heerlijk weer voorspeld gingen we op pad met zijn 7en. Niet naar de wielerbaan in Honselersdijk maar naar de koffietent “De Bonte Haas” in Wateringen. De route liep langs de Vliet naar de Hoornbrug en via het Haantje en Sion naar Delft. Door een weg te vroeg in te slaan kwam ik na 17 km al bij de koffietent aan en maakte we nog een “ommetje” langs het kleine plaatsje `t Woudt en tussen de kassen door. Zo kwamen we even later toch bij de koffietent aan. Het was al druk op het terras, maar er was nog plek aan de luxe marmeren tafels en banken met heerlijke zachte kussens!! Ook de andere groep was er met zijn zessen. We genoten van de zon en het mooie plekje aan het water. Voor de terugweg een stukje dezelfde weg en richting het Delftse Hout. Over een nieuwe brug en door een nieuwbouwwijk kwamen we bij de Brasserskade uit. Dan nog door Nootdorp en over het Wilsveen. Om 12.30u waren we thuis met 50km, na nog even de felicitaties gebracht te hebben aan Lia. Fried met de C2 was ook net thuis en kwamen aan hetzelfde aantal kilometers.

Annie van Rijn

Aanstaand weekend is het Pasen. Daarom rijden we onze clubrit op maandag. Alle groepen gaan voor de tulpenrit naar de wielerkantine in Lisse. Voor de A is dat ongeveer 80km. De B rijdt 70km en de C 55km. Vertrek is weer vanaf Oostvlietweg 30, voor de laatste keer om 9.00 uur.