De Vrije Pers

4 mei 1945 verscheen de krant “De Vrije Pers”. De webredactie staat vandaag natuurlijk ook stil bij de afloop van de Tweede Wereldoorlog. En dat kan, denken wij, niet beter dan met het tonen van een krant. Want in die krant wordt verhaald over de ellende en de narigheid die heerste in Nederland en -het mag gezegd worden na zoveel jaren- ook in Duitsland.

Met name de achterzijde van de krant schetst daar een beeld van.

De krant komt uit de knipselnalatenschap van de heer L. Luiten, over wie ik eerder verhaalde in de bijdrage “De Vliegende Hollander“.

Let u op, want de kwaliteit van het type- en stencil werk is niet zo best en om een en ander toch nog leesbaar te houden, heb ik op grote resolutie gescand. Dat levert grote plaatjes op en dus een iets langere downloadtijd.

Hele voorzijde

Hele achterzijde

bovenkant