Recreatiegebied Vlietland podium voor paardensport

2010 SGW Vlietland 010 Recreatiegebied Vlietland podium voor paardensport

Op 18 en 19 juni is recreatiegebied Vlietland het toneel van een groot paardensportevene-ment. Ruim 400 paarden en pony’s zullen aan de start verschijnen van de Samengestelde Wedstrijden voor ruiters en menners.

Al voor het achtste achtereenvolgende jaar heeft de Stichting Eventing Zuid Holland, bestaande uit leden van de paardensportverenigingen Koningin Emma uit Wassenaar en de Blesruiters uit Stompwijk, de beschikking over het prachtige terrein van recreatiegebied Vlietland. Het organiseren van deze wedstrijden vergt niet alleen een gevarieerd landschap, maar ook een grote oppervlakte. Niet alleen voor de verschillende parcoursen en proeven, maar ook voor het parkeren van alle vrachtwagen en trailers. De organisatie is dan ook zeer verheugd met de medewerking van Recreatiecentrum Vlietland B.V., de Provincie Zuid Holland en de Gemeente Leidschendam-Voorburg. In goede samenwerking worden al 8 jaar de benodigde vergunningen verleend en terreinen beschikbaar gesteld voor dit evenement. Het evenement wint jaarlijks aan bekendheid en heeft inmiddels een vaste plaats verworven op de kalender van de vele deelnemers en liefhebbers. Ook de niet paardenkenner kan genieten van een prachtige wandeling of fietstocht, waarbij hij onderweg en bij de hindernissen kan genieten van de geboden sport. Het strodorp met standjes en een gezellige consumptietent is zeker een bezoekje waard!

Samengestelde wedstrijd en Regiokampioenschap

Een samengestelde wedstrijd bestaat voor de ruiters uit 3 onderdelen, dressuur, springen en de cross country. De cross country bestaat uit een traject 2,5 tot 3 kilometer met daarin ruim 20, natuurlijke, sprongen. Uiteraard dient een combinatie een voldoende resultaat in het springen te behalen alvorens hij in de cross mag starten. Voor de menners bestaat de wedstrijd uit dressuur, een wegparcours, een hindernistraject (marathon) en een vaardigheidsparcours. Menners hebben één, twee en soms vier paarden voor hun speciale marathonwagens gespannen.

Tijdens deze wedstrijd wordt ook gestreden om het Regio Kampioenschap SGW Zuid Holland. Plaatselijke favorieten zijn ondermeer Jetske Wessel uit Leiden bij de zwaarste klasse pony’s en Debby van Veen uit Den Haag en Dexter Biersteker respectievelijk in de klasse M en L paarden.

Verder zijn er extra prijzen te winnen als de Eventing Trophy Zuid Holland en de Jongeneel Bokaal.

Programma SGW en SGWM

Op zaterdag wordt om 08.00 uur gestart met de L en M dressuur waarna de ruiters een springproef af moeten leggen voordat ze aan het echte werk, de cross- country kunnen beginnen. De start van de cross is om 11.15 uur en het startschot wordt gegeven door Wethouder Heleen Mijdam van de Gemeente Leidschendam-Voorburg. De ponyruiters komen alleen in de twee hoogste klasses M en Z aan de start. Op zondag wordt vervolgd met de klasse B-paarden en B en L pony’s vanaf 08.00 uur, de cross country wordt rond 10.00 uur verwacht. Voor de beginnende combinaties is er een BB-cross, voorafgegaan door een springparcours.

In de Menwedstrijd komen zo’n 70 aanspanningen aan de start. Op zaterdag treden zij allemaal aan voor de dressuur- en vaardigheidsproef en op zondag vervolgen zij het programma met de spectaculaire marathon.

Meer informatie en startlijsten: www.eventingzuidholland.nl

Toegang is gratis!