Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op GEEN mooie Pinksterdag!

Het weer viel niet mee, een grijze druilerige lucht. Maar gelukkig was het droog naar de start toe. Toch stonden om 8.30u slechts 37 fietsers klaar voor de rit naar Leimuiden.

Verschillende van onze groep lieten het wel afweten en daarom gingen we maar weer met zijn 3en naar Leimuiden, de C2 waren met 7. Met het windje mee ging het lekker vlot langs de Vliet, naar Leiderdorp, Ruigekade en bij Hoogmade een noodstop om een boer te helpen met zijn ontsnapte geiten!! Dan naar Rijpwetering en via een landelijke route naar Oude Wetering. Langs de Ringvaart hadden we zijwind maar ook dat was goed te doen. Klokslag 10.00u kwamen we bij “de Keijzer” aan en konden we als 2e groep nog een rustig plekje zoeken. Ook Mieke was er al weer, die donderdag de Alpe d’ HuZes 3 keer beklommen heeft om geld te verdienen voor de KWF, een knappe prestatie van haar en haar team!! De koffie met punt hadden we wel verdiend vonden we! Al gauw kwamen de anderen ook en was het gedaan met de rust. Terug werd het weer minder, een miezerig buitje. Ja dat ziet buienradar niet, want die had droog weer voorspeld na 8.00 uur! Nu reden we door naar Rijnsaterwoude en Woubrugge. Daar konden we even rusten en een slokje nemen, omdat de brug open ging. We knoopten een praatje aan met een groep racefietsers uit Kudelstaart, die in training waren voor “Limburgs Mooiste”. Na het rondje om de kerk langs de Woudwetering, de Lagewaard en de Koudekerkse brug. Het weer was wisselend droog en miezerig, met een temperatuur van 15°. Het kopwerk werd afgewisseld want nu hadden we flinke stukken tegenwind. Na de Burmadeweg naar Zoeterwoude en om 12.00u waren we al weer thuis met 60 km. Ook de C2 had lekker gefietst met bijna 60 km.

Annie van Rijn

De B vertrok met z’n 10-en naar Leimuiden. We hadden 2 gastrijders in de groep: Henk Nicolaas en Mieke Buitelaar. Mieke is één van de heldinnen van de actie Alpe d’HuZes, voor het goede doel: de strijd tegen kanker. Mieke heeft hiertoe in de afgelopen week maar liefst driemaal de berg L’Alpe-d’Huez beklommen (Team Oostland, team 3)! Totaal hebben er meer dan vierduizend mannen en vrouwen aan de actie meegedaan (sommigen hebben zelfs 6-maal de berg beklommen).

Mieke kan nog steeds gesponsord worden, de actie loopt nog tot oktober. De rit naar Leimuiden ging heen met voordewind via de Vlietlanden, Zoeterwoude, Koudekerk, Hoogmade, de Ringvaart naar het café “De Keijzer” alwaar de koffie met appelgebak prima smaakte. Terug reden we binnendoor door de polders. Henk Nicolaas was vaak op kop te vinden en vanaf Koudekerk voegde de jongste loot aan de stam, Ivan, zich naast hem! Om 12.00u weer thuis in Leiden met 70 km op de teller.

Hans Heemskerk

De A1 vertrok met 6 man en niet al te veel haast, in de hoop dat zich nog een paar mannen zouden melden. Helaas bleef het hierbij en gingen we richting Stompwijk om met een wijde boog via Boskoop en Aarlanderveen naar Leimuiden te rijden. Theo had dit weekend eens geen getouwtrek en was er voor het eerst sinds een tijdje ook weer bij. Volgens mij heeft hij tussendoor wel gefietst, of zou je van touwtrekken ook sterker gaan fietsen? Mark had z’n ‘personal coach’ bij zich die iedere minuut van zich liet horen met onverstaanbare aanmoedigingen. Eerst dacht hij dat het stemmen in z’n hoofd waren, maar t kwam gelukkig uit z’n zak. Tijdens de koffie was hij hem zo zat dat hij voorlopig de mond gesnoerd is. Ook op de terugweg met vooral tegenwind en ook een paar keer wat miezerregen hadden we zijn hulp zelfs niet nodig. We reden lekker door langs de Ringvaart en door Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen. Omdat de regen niet echt doorzette plakten we hier en daar nog een extra lusje in de route, zoals langs de Braassemermeer en de Wijde Aa. Uiteindelijk waren we na ruim 90km weer terug in Stompwijk. Meer nat van het zweet dan van de regen.

Arno van Rijn

Aanstaande zondag is het Vaderdag en dan rijden de A(80km) en B(75) naar De Zilk. De C gaat naar de Badmeester bij Wassenaarseslag voor een rit van 45km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.

Zondagmiddag doen ook weer een aantal toerclubleden mee aan de burgerronde in Zoeterwoude. We wensen ze veel succes en veel Stompwijkse aanmoedigingen!