Toch nog een verregende Vaderdag

Het leek wel herfst zondagmorgen, veel wind, bewolkt en koud 12°! Maar het was (nog) droog, dus maar gaan kijken bij de start. Daar stonden om half negen maar 32 fietsers klaar! Vele vaders bleven vast op bed om verwend te worden met een ontbijtje. Maar ook door het paardenevenement in de Vlietlanden en de 30e Burgerronde in Zoeterwoude was een gedeelte verhinderd. En natuurlijk lokte het weer ook niet zo!

De A1 vertrok slechts met 3 man naar De Zilk. Daarna de A2/A3 met 15.

Wij van de C waren met 2 en 4 en gingen gezamenlijk naar “de Badmeester” bij de Wassenaarseslag. Met een stevige tegenwind vertrokken we via het manegepad naar het Duinwaterpad en reden een gedeelte van de Klavertje 4 route naar Leidschendam. Daarna langs de tunnels naar Wassenaar waar we de Landgoederenroute volgden. Later zag ik een afslag over het hoofd, maar Cock weet daar zo goed de weg dat we gauw weer op de goede weg waren richting Meijendel. Dan nog een paar kilometer door de duinen en kwamen we klokslag 10.00 uur bij de strandtent aan, die net open was. Geen terrasje vandaag, dus maar gaan zitten in een soort serre. Door de openingen in het dak kwamen de “huis”musjes ons gezelschap houden en werden gevoerd met de kruimeltjes van het gebak. Al gauw sloeg de regen en wind tegen de ramen aan en werd het er niet warmer op. Het 2e bakkie dronken we toen maar binnen op, daar was het een stuk aangenamer. Voor de terugweg onze regenkleding aan en de kortste route naar huis. Door het centrum van Wassenaar naar de Klip, Papeweg, Voorschoten en zijn Ria en ik afgehaakt om even bij het paardengebeuren te kijken. Met 42 km sloten we de rit af.

Annie van Rijn

 De B naar de Zilk. We vertrokken met z’n 8-en, toch nog een leuke groep! Met de sterke wind in de rug zo snel mogelijk naar de koffiestop, want volgens de, voor het vertrek bekeken, buienradar site lag De Zilk net op de grens van de regenzone. Met een beetje geluk zou het allemaal net (=droog) te halen moeten zijn. Maar geluk, met het weer, hadden we de laatste zondagochtenden al in afnemende mate aan onze zijde en vandaag was het voorlopige dieptepunt. Al vanaf Katwijk reden we de regen in, de buienradar site was met de grens van de regenzone een kilometer of 30 te optimistisch geweest! Gelukkig reed Jaap een slimme route zodat we in “De Duinrand” in Noordwijkerhout konden pauzeren. Toen we na de lekkere koffie met appelgebak weer op de fiets stapten was het warempel droog geworden. Dat was helaas maar van korte duur. Om optimistisch te eindigen, de sfeer in de groep bleef positief en volgende week weer een nieuwe kans. Om kwart over elf thuis in Leiden, met 50 km op de teller.

Hans Heemskerk

Aanstaande zondag 26 juni staat voor alle groepen de rit naar Nieuwkoop op het programma. De A rijdt ± 90 km, de B 75 km en de C 65 km. Hopelijk is het weer ons weer eens goed gezind en kunnen we met velen starten om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

Daarnaast staat voor zondag een nieuwe rit op de kalender. Om 8.00 uur vertrekt een groep A-fietsers voor een route van ± 150 km richting Het Gooi. Een erg mooi gebied en een leuke gelegenheid voor wie op zondag wel eens een langere rit wil rijden. Vertrek dus om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Het Blesse Paard.