Stompwijkse Paardendagen, Gezelligheid voor iedereen

Stompwijkse Paardendagen 2011 “Gezelligheid voor iedereen”

Over drie weken zijn de Stompwijkse paardendagen volop aan de gang en zoals we vorige week schreven, heeft het programma voor jong en oud wat te bieden. Het motto van de Stompwijkse paardendagen 2011 luidt niet voor niets “Gezelligheid voor iedereen”

Veel jongeren zoeken de gezelligheid bij het katknuppelen. Dit spel dat al eeuwen oud is, maakte in de jaren zeventig en tachtig onderdeel uit van het programma van de Stompwijkse paardendagen. Tijdens het honderdjarig bestaan is dit spel opnieuw gespeeld en het blijkt zo goed in de smaak te vallen dat het ook dit jaar op het programma staat. De liefhebbers kunnen zich vanaf 19.15 uur inschrijven.

Om de gezelligheid nog meer te verhogen en het feest in goede banen te leiden, hebben we een paar mededelingen en vragen we uw medewerking in het naleven ervan.

1. Fietsen kunnen niet worden geplaatst op het kermisterrein. Op het schoolplein is een fietsenstalling ingericht. Volg de aanwijzingen ter plaatse.

2. Auto’s moeten worden geparkeerd op het parkeerterrein van de kermis  en niet aan de Doctor van Noortstraat of elders in het dorp.

3. Taxi’s en bussen moeten de passagiers ophalen op het plein bij de kerk en niet voor het kermisterrein.

4. Op de strook vanaf de Gouden Leeuw tot en met het schoolplein is het verboden te parkeren. Dit om de fietsers en taxi’s alle ruimte te geven. Wij vragen u daarmee rekening te houden bij het parkeren. Op het terrein is meer dan ruimte genoeg.

5. De politie heeft aangekondigd drankcontroles te houden tijdens de festiviteiten. Dus wees verstandig: “Maak de borrel die je drinkt niet al extra duur, glaasje op …………niet achter het stuur (ook geen brommerstuur!)”. Wees verstandig, kom op de fiets.

6. Als bestuur staan we volledig achter het beleid dat er geen drank wordt verkocht aan jongeren onder de 16 jaar. Om dit beleid goed uit te voeren, hebben we een aantal nieuwe regels ingevoerd. Alvorens bonnen te kopen, moet iedereen zich legitimeren. Vervolgens krijgt hij of zij een polsbandje uitgereikt in en onderscheidende kleur voor 16 plussers en voor 16 minners. Een persoon die niet over een bandje beschikt, kan aan de bar geen drank kopen en zal alsnog een bandje moeten halen.

7. Op dit moment is nog niet duidelijk welke kleur de bandjes krijgen. De bandjes worden uitgereikt bij de ingang van de kermis op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

De opbouw van de kermis begint op maandag 11 juli om 19.00. Wij verzoeken onze vaste en nieuwe vrijwilligers alvast de spieren los te maken en in grote getale mee te helpen.

Volgende week zullen we iets vertellen over de geweldige show van vader en zoon van der Kamp tijdens de pauze van de ponyrennen. Deze show mag u niet missen!

Bestuur Nooit Gedacht