Blesruiters….altijd en overal actief

De Blesruiters … altijd en overal actief

Deveny van der Kraan met haar Odessa KAMPIOEN Regio Kampioenschappen Zuid Holland 2011

Zaterdag 6 augustus zijn de kampioenschappen pony’s voor de Regio Zuid-Holland verreden in Heerjansdam bij vereniging De Develruiters. Hieraan deden een aantal Blesruiters mee: Deveny en Manon van der Kraan, Demi Olsthoorn, Britt Doelman en Beau Spaan

Deveny van der Kraan heeft de kampioenstitel gewonnen in de klasse pony’s M2-DE. Britt Doelman met haar PadoVano werd 3e in de klasse Z1-DE

Geweldige prestaties!

Hartelijk gefeliciteerd namens alle Blesruiters en Het Bestuur 

Barbara heeft een mooi verslag gemaakt van deze dag

Blesruiters presteren goed op de Regiokampioenschappen Zuid Holland 2011 te Heerjansdam.

Zaterdagochtend 6 augustus om half 8 vertrokken Britt en Manon al vroeg naar Heerjansdam. Britt en Manon hadden deze dag een druk progamma op de Regiokampioenschappen, beiden moesten zowel dressuur rijden als springen.

Na een klein ommetje kwamen we rond half 9 aan in Heerjansdam. Na onze paspoorten te hebben ingeleverd en een bakkie koffie te hebben gedronken gingen we de pony’s uitladen en klaarmaken voor onze dressuurproeven.

Manon vd Kraan Regio 2011Manon reed in de klasse L1  2 goede proeven en eindigde als vierde net buiten de prijzen. Britt reed in de klasse Z1 en reed 2 mooie proeven, maar ook Britt reed net buiten de prijzen en eindigde als derde. Onder tussen was Demi Olsthoorn ook gearriveerd met Black Jack; nadat Black Jack was gevlochten gingen ook zij zich klaar maken voor de dressuurproeven. Demi startte met Black Jack in de klasse B. Demi en Black Jack reden 2 keurige proeven en eindigden op een 10de plaats.

Na de dressuur was het even pauze. We hebben de pony’s verzorgd en op de trailer gezet. Om kwart over twaalf moesten Britt en Manon parcours lopen voor het springen. Het parcours was niet zo moeilijk;  mooie rechte lijnen, maar wel lange lijnen dus een beetje doorrijden voor de tijd was wel een punt. Na het parcours lopen hadden Britt en Manon nog 1.5 uur de tijd voordat ze moesten springen. Na een uurtje de pony’s weer opgezadeld en los gereden voor het springen. Inmiddels wisten we ook dat de meiden net buiten de prijzen zaten, dus konden we ons concentreren op het springen. Britt moest als 1ste springen. Padovano ging goed van start, maar de muur vond hij toch iets te gortig en wilde deze niet springen. Direct daarna was Manon aan de beurt.

Manon reed met Urose een foutloze rit, maar had jammer genoeg 1 strafpunt voor tijd overschrijding. Maar ja… 2de ronde nieuwe kansen.

Alleen dat zou wel weer ruim 2 uur gaan duren voordat de meiden het 2de parcours konden gaan springen. Dus pony’s maar even laten grazen. Ondertussen was opa Spaan gearriveerd met Beau en Deveny . Het middag programma liep niet zo vlekkeloos als het ochtend programma. De parade van het ochtend programma was een aanfluiting en vond bovendien ook nog plaats in de M2 ring , waardoor de aanvang van de klasse M2 een uur uitliep. Ook bij het springen liep het progamma uit door een valpartij. Al met al was het ‘s middags een rommeltje geworden.

Na wat uitloop liepen we het 2de parcours. Gelukkig  bleek voor Britt  de muur niet meer in het parcours te zitten; dat gaf hoop!  Maar helaas hadden ze de muur wel in het parcours laten staan,  waardoor Padovano de hindernis met het oog op de muur niet sprong. Manon reed met Urose een foutloos 2de parcours, hierdoor mocht Manon het finale parcours springen. Wederom duurde dit erg lang voordat ze aan de beurt was! Inmiddels was het ongeveer kwart voor 5 en was Deveny aan de beurt voor haar M2 proeven. Odessa was wat onrustig omdat haar maatje Urose vlakbij nog bij het springen liep. Maar ja, het was niet anders …  de proeven van Deveny  verliepen niet geheel vlekkeloos, maar toch zaten er hele mooie stukken in. Niet geheel tevreden kwamen we de ring uit  … zeker niet tevreden nadat ik ook nog eens een voorleesfout maakte!!

Nadat Deveny de proeven had gereden moest ik me haasten naar de ringen, waar Beau haar debuut  ging maken in de klasse L2 pony’s,. Inmiddels had ik wel al een andere voorlezer voor Beau weten te strikken. Achteraf bleek dat echter niet nodig, want ook de ring van Beau liep een vertraging op van een half uur. Beau reed voor de eerste keer in de L2 en de proeven liepen geheel foutloos. Hiermee eindigde ze op een 4de plaats. Tussen de proeven door kwam Deveny aanlopen en zei tegen mij geheel verbaasd “mam,  ik ben volgens mij kampioen! Ik sta boven aan het lijstje!!” “Oh”,  was mijn reactie! “Heb je wel goed gekeken? Ga nog maar een keer kijken, want ik geloof er niets van!”  Maar uiteindelijk was het dus echt zo. Inmiddels had Manon ook het finale parcours foutloos gesprongen en was ze zeer tevreden over de gereden parcoursen. Manon eindigde met het springen op een 8ste plaats. Deveny kon zich opmaken voor de prijsuitreiking te paard. Uiteindelijk reden we zeer moe, na een prachtig dag met zon en wolken en 2 piepkleine buitjes, in de stromende regen om half 8 naar huis.

Groeten Barbara