Toernieuws Toerclub Stompwijk

 

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle groepen weer een clubrit op de kalender. De weerberichten (in de TV-journaals) op vrijdag en zaterdag over de verwachting voor zondag gingen alle kanten op, van droog tot regen met onweer. Maar ja, je gaat toch ook graag fietsen, dus zondagochtend zowel om 07.00 uur als 07.30 uur het weerbericht op de radio beluisterd: “opklaringen vanuit het westen en weinig wind”. Ook de buienradar site op de computer was van gelijke strekking. Dus op de fiets gestapt naar het vertrek. Aangekomen bij het erf van Theo waren er maar weinig mensen. De A1 was met maar 2 man. De A3 groep (Nico Fakkel) vertrok met 5 man naar Vinkeveen. De B-groep (Jaap de Jong), met 8 man de grootste groep, en de C-groepen gingen naar Reeuwijk. Alleen in het begin van de rit kwam er een beetje miezer en ’n enkele spetter naar beneden, maar het was gewoon lekker fietsen. Via een mooie route arriveerden we, na ca. 38 km, bij de koffiestop “Het wapen van Reeuwijk”. De C-groepen waren reeds aanwezig. Ook hier weer heerlijke koffie en appelgebak. Op de terugweg begon de lucht steeds meer te breken en reden we letterlijk en figuurlijk naar het zonnige westen. We hadden vandaag twee maal een onderbreking door ‘n lekke band, dus 2x tijd voor een mop. Het was te merken dat we vandaag zonder vrouwen in de groep reden, de moppen waren knap schuin. Om 12.30 uur thuis in Leiden met 80 km op de teller. Het was een heerlijke fietsochtend geweest!

Hans Heemskerk

Op zaterdag hadden we weer het jaarlijkse ritje naar de Mergellandroute gepland. Ook voor deze dag waren de weersvoorspellingen niet eensgezind. Met 7 personen gingen we het toch maar wagen. We hadden net de fietsen in Urmond uitgeladen toen het begon te miezeren. Dat viel een beetje tegen, want de laatste berichten waren dat het pas in de middag zou gaan regenen. Gelukkig werd het na een kwartier weer droog en konden we bij de koffiestop in Mheer zelfs op het terras zitten. Af en toe was er zon en de temperatuur was prima. In het volgende stuk van de route zitten een aantal bekende klimmen zoals de Loorberg, Camerig, Eijserbosweg, Fromberg en Keutenberg. Altijd leuk om weer eens tegenop te rijden, maar wel vermoeiend. Bovenop de Keutenberg waren we dan ook wel weer toe aan een lunchpauze. Dat was goed getimed, want we zaten net onder de grote parasol toen er weer een buitje viel. Ook in het laatste stuk van de route zaten nog een paar leuke klimmetjes en helaas ook nog een bui. Toch kwamen we rond half 5 met droog weer bij de auto terug en hadden we ongeveer 145km op de teller staan. We hebben weer een leuke dag gehad in een mooie omgeving. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar weer in de zon van genieten.

Arno van Rijn

Aanstaande zondag 21 augustus rijden alle groepen de Ronde Venentocht naar Nieuwveen. De A rijdt ongeveer 100km, de B 80km en de C 65km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.