scootmobieltocht

Diversen 2011-09-04 311 

Scootmobieltocht Rode Kruis blijvend succes

Leidschendam – De door de afdeling Leidschendam (incl. Zoeterwoude-Dorp) van het Nederlandse Rode Kruis sinds 2007 georganiseerde scootmobieltochten blijken nog steeds in een behoefte te voorzien.

Op vrijdag 2 september was het dan zover, een herhaling van de eerste scootmobieltocht die in  2007 werd gehouden in het kader van de viering van het 140 jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis. Werd de tocht naar Vlietlanden toen geteisterd door enorme regenval, dit keer liet het weer zich van z’n beste kant zien. Vanaf het NRK gebouw aan de Veurse Achterweg ging de stoet van 22 scootmobielers door ’t  Lien en de Rietvink langs de Petrus en Paulus kerk over de Sluis, door de Venestraat richting Leidschendammerhout en Vogelplas. Van daaruit naar de Vlietlanden waar de Vliet weer werd overgestoken.

Bij het Rode Kruis gebouw van de afdeling Voorschoten kon men onder het genot van een kopje koffie/thee met koek even op verhaal komen alvorens de tocht te vervolgen. Via Voorschoten en het nieuwe snelfietspad ging de tocht verder om uiteindelijk weer te eindigen bij het NRK gebouw in Leidschendam.

Al met al weer een schitterende tocht met medewerking van wethouder Rensen die bij de start aanwezig was, Hartingbank voor de technische ondersteuning, collega vrijwilligers van de afdeling Voorschoten en natuurlijk de eigen vrijwilligers voor de organisatie en begeleiding.

Op Midvliet TV is een reportage te zien die een goede impressie geeft van de gezellige drukte bij de start, inclusief de toespraak van wethouder Rensen, en het eerste deel van de tocht. Geïnteresseerd  in werk en activiteiten van het Rode kruis? Bel gerust 070-3278260 of mail naar fteunissen@hetnet.nl