Bibliotheek Leidschendam-Voorburg

Informatiemarkt Makkelijk Lezen Punt in bibliotheek Leidschendam-Voorburg

Voor kinderen die niet zo van lezen houden of die lezen niet leuk vinden omdat ze dyslectisch zijn organiseert de bibliotheek een speciale informatiemarkt. 

Kom woensdag 5 of 12 oktober eens kijken bij het Makkelijk Lezen Punt (MLP) in de bibliotheken in Voorburg en in Leidschendam. In een speciale oranje kast staan boeken bij elkaar die spannend, grappig maar vooral lekker te lezen zijn.

Ontmoet de schrijvers Stasia Cramer en Peter Vervloed en doe mee met het Makkelijk Lezen Feest, een interactief boekenspel voor kinderen die ook een held in lezen willen worden!

Het programma voor deze middag is te vinden op de website van de bibliotheek www.bibliotheeklv.nl

Deskundigen geven informatie aan ouders en leerkrachten. Er zijn experts van het Haags Centrum voor Onderwijsadvies aanwezig, zij hebben ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van dyslexie. Twee logopedisten van Praktijk Logopedie J.M. Hoogeveen geven inromatie en advies over de mogelijkheden voor behandeling van dyslexie onder het motto: ‘taalplezier staat bovenaan!’. Medewerkers van Optelec, een toonaangevende leverancier op het gebied van Daisyspelers en Voorleessoftware geven een demonstratie van leeshulpmiddelen. 


Voor wie is de markt?

De markt is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, voor ouders en voor leerkrachten

Waar en wanneer is de markt?
De markt is op woensdag 5 oktober in Voorburg van 16:00 – 18:00 uur en op woensdag
12 oktober in Leidschendam van 16:00 tot 18:00 uur.

Kinderboekenweek

Van woensdag 5 oktober t/m zaterdag 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Superhelden! – over dapper durven zijn’. In en rond de bibliotheek is van alles te doen.

Voorleesvoorstelling

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakten Thé Tjong King en Dolf Verroen het prentenboek ‘De prins op het witte paard’ over een prins die op zoek is naar zijn prinses. Dat blijkt niet eenvoudig; hij wordt niet makkelijk verliefd en de prinsessen zien telkens iets dat hen niet bevalt. Deze activiteit is gratis voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en duurt van ca. 14:00 tot 15:00 uur. Op 5 oktober in Voorburg, op 12 oktober in Leidschendam en in de herfstvakantie op 19 oktober in Stompwijk. Wel graag van te voren een plaats reserveren!