Een kijkje in de keuken van…….

Een kijkje in de keuken van…….

Wat ben jij bruin!! Lekkere vakantie gehad, zo te zien!! Uitgerust vorige week? Een paar opmerkingen op maandagmorgen 12 september op het schoolplein nadat Lianne en ik terug waren van een week Frankrijk.

Ongemakkelijk geef ik voorzichtig aan dat we voornamelijk in Frankrijk aan het werk zijn geweest. We hadden weliswaar heerlijk weer en hebben natuurlijk genoten van de vrije uren in de zon en dat was goed te zien, toen we terug kwamen.

Neemt niet weg dat we in Frankrijk op vakantie waren. We hebben keihard gewerkt met ons management team. Leuk werk uiteraard, maar dat hoort er ook bij. Werk moet leuk zijn, anders hou je het niet vol. Geld is voor ons geen drijfveer om te werken, maar een bijkomstigheid. Je haalt immers iedere dag voldoening uit je werk en van je salaris maar één keer per maand.

Maar terug naar ons Frankrijk avontuur. Op zaterdag 3 september zijn we met ons management team, bestaande uit vier personen, vertrokken naar Frankrijk. Zoon Laurens van 10 maanden ging mee en moeders voor de oppas daar, als wij cursus hadden. Eerst met het vliegtuig naar Lyon. Vanuit Lyon met een busje naar de Franse Ardeche nabij Lamastre. Daar hadden we twee gites gehuurd op een geitenboerderij met een uizicht, die je vaak op ansichtkaarten ziet.

Het was een geweldige leerzame week. Voor ons geen week waarin casussen besproken worden over de gebreken van iemand en dit verder uitgediept wordt. Ook niet naar de diepgang zoeken waar een bepaald gedrag vandaan komt. Nee, we wilden vooruit kijken, positiviteit in de cursus, leren van elkaars kwaliteiten en als rode draad, plezier en humor tijdens onze week in Frankrijk. Het werkte, we hebben alle vier weer ontzettend veel geleerd, onnodige tranendallen zijn beperkt gebleven en we hebben heel veel plezier met elkaar gehad. Maar ook hebben we met z’n vieren nagedacht over de toekomst, stiekem gedroomd over waar we naar toe willen en onze ambities bij elkaar kenbaar gemaakt.

We hebben onze managers leren duizenden (kaartspel), we hebben gewandeld door de mooie omgeving van de Ardeche, heerlijk gegeten en we hebben elkaar nog beter leren kennen. Kortom deze manier van met elkaar werken, afstand doen van de dagelijkse drukte binnen de organisaties heeft ons veel opgeleverd. Op 10 september, een week later, zijn we met veel input en energie weer naar huis gekeerd. Allen met een enorme zin om hetgeen wat we geleerd hebben toe te passen in de praktijk. En wat hebben wij leuke managers!!!  Volgend jaar wordt het Portugal, is op de laatste avond besloten, maar dan zal er minimaal één manager extra bij zijn, want dat we door blijven groeien is een streven, die we alle vier ambiëren….

 

Lianne den Haan en Ellen van der Geest

Twitter:@geboortezorgnl