Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws toerclub Stompwijk

Nazomeren

Door het prachtige nazomerweer stonden er zondag om 9.00 uur maar liefst 45 man/vrouw te trappelen op het parkeerterrein bij het Blesse Paard. De A-groepen reden naar De Vlist. De B-groep reed met z’n 8-en naar Hekendorp en de C-groepen naar het Rieten Dak.

De eerste kilometers van de B reden we in een frisse mist en door de nog laagstaande zon was het, vooral in de bochten, ook nog goed uitkijken geblazen. Gelukkig was het lekker stil in de polders en gaandeweg kreeg de doorbrekende zon steeds meer kracht. Via een schitterende route arriveerden we na ca. 45 km bij de koffiestop “Café Goejanverwelle“, waar we buiten van de heerlijke koffie/cola genoten. Gaandeweg vulden ook andere toerclubs het terras; een echt wielercafé! De terugweg verliep ook via een mooie route. Bij Benthuizen ontdekte Jaap een nieuw fietspad, waar het gas er even op kon. Om 13.00 uur weer thuis in Leiden met 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

Alle A-groepen gingen nog eens naar Vlist, een rit die in de zomer nogal in het water gevallen was. Nu reden we met heerlijk weer naar de koffietent op de hoek van de Franse Kade en de Vlisterdijk. De A1 arriveerde met 10 man als eerste, de A3 en A2 volgden al snel. Op de terugweg kon je goed merken dat het steeds drukker werd. En niet alleen op de weg. Ook de liefhebbers van het varen hadden nog een keer hun bootjes losgegooid. In de Reeuwijkse Plassen moesten we zelfs 2 keer wachten voor zo’n klein bruggetje. Dat gebeurt ons niet vaak. Met handbediening werden ze omhoog getakeld en konden de sloepjes passeren. Maar met dit weer en uitzicht was het wachten geen straf. Na 95km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Gewoontegetrouw wordt het seizoen afgesloten met de barbecue. Deze zal worden gehouden op vrijdag 14 oktober, aanvang 18.30 uur. Alle TC-leden en vrijwilligers (en aanhang) worden uitgenodigd om te genieten van de gezelligheid en van de kwaliteit van het vlees enz. Voor de aanmelding/kosten, zie de u toegezonden brief.

Aan het eind van het seizoen, is het ook weer tijd voor ons clubblad “Op de Pedalen”. Hebt u mooie, ontroerende of gewone verhalen met foto’s of alleen foto’s over het fietsseizoen? Mail het naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl