Pakt gemeentebelangen serieus de strijdbijl op?

Pakt Gemeentebelangen serieus de strijdbijl op ????????

De inwoners van Stompwijk zijn blij dat er nu eindelijk vanuit de gemeenteraad, met dank aan GemeenteBelangen, (waar blijft de CDA en Groen Links etc.) er wat aan de rigoureuze handhaving buitengebied Stompwijk gedaan gaat worden. Het is werkelijk te gek voor woorden dat men nu, vanaf 2011, in Stompwijk plotseling met de botte bijl tekeer gaat en mensen met forse onredelijke dwangsommen trachtten te bestrijden. Zoals GB al schreef dat de gemeente die deze handhaving nu plots klap wil veranderen en hiermee vergeet dat al deze zaken niet tientallen jaren maar al velen jaren langer bestaan, en hiermee “het verworven recht” klakkeloos naast zich neer legt.

GB gaat ook vragen stellen over de wijze waarop deze handhaving is ingezet maar we hadden ook graag de vraag willen zien of laten horen WAAROM ??? deze handhaving. Wij vragen ons af waarom de (door de burgers gekozen) gemeenteraad/wethouders zo tekeer gaat in ons wonderschone dorp, wetende dat de inwoners zich ten degen op de hoogte zijn van hoe het moet en hoort in Stompwijk. Daarom dient de gekozen gemeenteraad/wethouders niet alleen haar eigen belangen te behartigen maar ten degen ook de belangen van haar burgers.

Of er nu een hekwerk in het land ter afscheiding staat in het belang van de dieren of dat er caravans in een “brodeloze” schuur/kas staan of dat er nu t.b.v. van het milieu er een mestcontainer staat (omdat men niet 12 maanden lang uit mag rijden) en ga zomaar door blijft de vraag steeds terug komen WAAROM????? doet de gemeente dit de Stompwijkers aan, wat voor belang heeft de gemeente met haar bizarre handhaving buitengebied.

Het eerste wat er te bedenken valt is dat men als stadse burgers totaal geen notie heeft hoe het al velen jaren reilt en zeilt in het wonderschone boerendorp STOMPWIJK of ten tweede dat men geen grip krijgt op het Stompwijkse land en overgaat op andere activiteiten zoals het opleggen van bizarre dwangsommen. Dat dit geheel zelfs het landelijke nieuws bij SBS6 en TV WEST en de landelijke dagbladen haalde zegt wel genoeg. Zeker nadat er Stompwijkse inwoners keurig hun zegje hadden gedaan deed de gemeente het hooghartig af met een schriftelijk stukje. Het is enorm jammer dat men als volwassen mensen dit alles via de media moeten gaan uitvechten. Mede omdat men met deze handhaving alles kapot maakt in Stompwijk vragen wij  een eerlijk en openhartig antwoord aan de gemeente/wethouder en wel WAAROM ?????

Het zou de gemeente sieren als men alles terugdraait en haar eventuele gedachten openhartig met alle betreffende inwoners uit het dorp gaat bespreken onder het mom van horen en wederhoren en in alle eerlijkheid.

Als men hier niet voor openstaat dan komt er een dag dat er geen koe, paard, varken meer in ons dorp te zien zal zijn en dat de klompentax eraan zit te komen. Is dit wat de gemeente wil ????

Verder rekenen de inwoners van Stompwijk, die de dorpsraadleden hebben gekozen, op meer actie vanuit de dorpsraad die zich wel zeer passief opstelt naar haar dorpsgenoten, en wetende dat zij gekozen zijn om terdege de belangen van de Stompwijkers te behartigen en niet alleen maar die van de Leidschendam/Voorburg.

Namens een bezorgde inwoner;

P.G. van Viegen