Nieuwe Stompwijk-film: 23 en 25 november a.s.

Nieuwe Stompwijk-film: 23 en 25 november a.s.

Zoals al eerder gemeld, is de nieuwe film over Stompwijk afgerond. De première is op woensdag 23 november a.s. in de gerestaureerde kerk St. Laurentius. Twee dagen later, vrijdag 25 november, wordt de film op dezelfde plek nogmaals vertoond. Kaarten (5,00 euro per persoon) zijn vanaf 9 november a.s. te koop. Nadere gegevens daarover volgen binnenkort in dit blad.

De filmavond bestaat uit twee delen: eerst wordt een andere film gedraaid, te weten die over de restauratie van de dorpskerk. Tijdens de grondige opknapbeurt zijn in alle stadia van de restauratie beelden gemaakt en aan de montage daarvan wordt op dit moment de laatste hand gelegd. Deze beelden staan apart ook op de uit te brengen DVD.

De Stompwijk-film komt, net als die van een halve eeuw (!) geleden, natuurlijk ook te koop. Op de presentatieavonden kunt u uiteraard één of meerdere exemplaren bemachtigen. Alle sponsors krijgen binnenkort een uitnodiging in de bus met toegangsbewijs, plus alle zaken die in de sponsorafspraak zijn opgenomen.

De komende weken zullen vrijwilligers in het dorp worden benaderd om medewerking te verlenen aan beide filmavonden. Intussen werken we aan de voorbereiding ervan. De komende weken volgen meer details over de film, die welgeteld één uur en twaalf minuten duurt en een documentaire-achtig portret geeft van het dorp met tal van Stompwijkers in woord en beeld. Het beste advies: reserveer nu alvast een datum in uw agenda.

Jack Luiten en Sjaak Jansen,

namens Stichting Filmgroep Stompwijk