Een kijkje achter de voordeur……

Boheemen adminisratiebureau 006Een kijkje achter de voordeur…………

Wie weet wat er schuil gaat achter de voordeur van Dr. v. Noortstraat 134….? Jaren geleden zat hier bakkerij Caspers. En daarna de Schalmbakkerij waar je gezond zuurdesembrood kon kopen.  En heerlijke noten-rozijnenbollen.  Allemaal verleden tijd.

“Voor het kantoor achterom “, staat er op een bordje. Waar toen de bakkerij was, zit nu een hypermodern administratiekantoor. Met vier medewerkers.  Oftewel  Jolanda van Boheemen- Noordermeer met nog drie dames:  Plonie Kraaijenbos, Patty van de Arend en Nicole van Boheemen-Kloosterman.  Het is grondig verbouwd en het ziet er allemaal even netjes uit. 

Mannen

Voor velen is het een verrassing. Boekhouden is toch een mannenwereld denken ze? Dus niet. Jolanda volgde het Middelbare Middenstands Onderwijs, met vakken als handelskennis en marketing. Waar ze nu nog steeds profijt van heeft. Veel van haar klanten zijn kleine detaillisten. Na haar verdere boekhoudkundige studies werkte zij op een boekhoudkantoor. Maar met de komst van de kinderen bleek het handiger om zelf een kantoor aan huis te starten. Toen dat in Zoeterwoude te klein werd kwam ze na drie jaar in Stompwijk terecht. Waar ze nu het 12½ -jarig jubileum van haar bedrijf viert. Sommigen denken dat echtgenoot Wim de touwtjes in handen heeft. Maar dat is niet zo. Samen met haar medewerkers heeft ze echt haar eigen tent.

Saai

Het lijkt een saai beroep, maar dat is het zeker niet. De persoonlijke contacten met de klanten zijn een belangrijk deel van de bedrijfsvoering, en maken het werk leuk. Het is meer dan cijfertjes. Meedenken en meeleven wordt op een klein kantoor nog op prijs gesteld.  Ook gaat ze altijd nog even in het bedrijf kijken bij nieuwe klanten. Welke overigens meestal via mond tot mond reclame binnenkomen. Net als de medewerkers, waar ze niet echt voor hoefde te adverteren.  De dames hebben het met hun vieren best naar hun zin.

Koffie

Er is ook nog een gezellige spreekkamer. Waar vroeger de broden lagen af te koelen wordt nu de klant  te woord gestaan die even  langs wil komen met de boeken. In feite hoeft dat laatste al niet meer. Men kan de hele boekhouding ook “online” doen via internet. Maar een persoonlijk praatje met  eventuele tips wordt vaak nog wel op prijs gesteld.

Vrouwen

Dochter Sanne komt thuis, die overigens net als haar moeder paard rijdt en het dus in Stompwijk ook prima naar haar zin heeft. Ze is nog wat jong voor toekomstplannen maar het valt wel op dat Stompwijk de laatste jaren steeds meer vrouwelijke ondernemers telt. Dus wie weet. En dit is alvast weer een bedrijf waar Stompwijk trots op mag zijn. Op naar het volgende jubileum!

Agnes van Boheemen – Vollebregt