Kaarten voor nieuwe Stompwijk film

Kaarten voor nieuwe Stompwijk-film vanaf 9 november a.s. te koop

De voorbereidingen voor de première van de nieuwe film over Stompwijk ‘Dorp tussen steden’ zijn in volle gang. De eerste vertoning staat op de kalender voor woensdag 23 november a.s. in de St. Laurentiuskerk. De tweede volgt een paar dagen later, te weten vrijdag 25 november. Om erbij te zijn heeft u een toegangskaart nodig en die zijn vanaf woensdag 9 november a.s. te koop bij de plaatselijke Coop supermarkt.

De supermarkt van Jos de Graaf is ook de enige plek waar de toegangskaarten verkrijgbaar zijn. Let u – om teleurstellingen te voorkomen – goed op voor welke avond u kaarten aanschaft. Degenen die vrijdags meestal meedoen met klaverjassen bij Stompwijk ’92, doen er uiteraard goed aan om kaarten voor de woensdagavond te kopen.

Het programma voor de filmavond is als volgt. De opening om 20.00 uur. Daarna wordt een film van ongeveer 25 minuten gedraaid over de restauratie van de St. Laurentiuskerk. Daarin is onder meer te zien het vele werk dat vrijwilligers uit het dorp hebben geleverd bij deze grondige opknapbeurt. Dat loopt uiteen van het reinigen van muren en plafonds tot en met allerlei schilderwerk. En natuurlijk komt de ploeg in beeld die maanden lang bezig is geweest om deze klus te klaren. De maker van déze film  heet  Leo van de Brink, lid van onze Filmgroep.

Na de pauze volgt de documentaire-achtige film ‘Dorp tussen steden’, waaraan naast Leo beide ondergetekenden een bijdrage aan hebben geleverd. Het echte filmwerk is van de hand en het oog van Frans Oliehoek, die werkelijk een verbluffend mooi werkstuk heeft gemaakt. Deze film duurt ruim een uur. Daarna is er voldoende tijd om ter plaatse een film op DVD aan te schaffen. Daarop staat uiteraard ook de ‘restauratiefilm’, plus een lange serie korte filmpjes van ondernemers, die met hun bedrijf de film hebben gesponsord.

Volgende week meer over sponsors en de inhoud van de film, waar we inhoudelijk niet te veel kwijt willen. U moet zelf maar komen kijken…..

Jack Luiten en Sjaak Jansen,

namens de Filmgroep Stompwijk