Kaarten Stompwijk-film

Kaarten Stompwijk-film…zorg dat u er bij bent!

Zoals al eerder gemeld in de Dorpsketting komen de toegangskaarten voor de nieuwe Stompwijk-film komende woensdag (9/11) te koop bij de plaatselijke Coop-supermarkt van Jos de Graaf. Het gaat om aparte kaarten voor woensdag 23 november en vrijdag 25 november a.s. Voor de prijs hoeft u het niet te laten (€ 5,— p.p.). DVD’s zijn op beide filmavonden te koop voor € 20,— per stuk.

Het aantal kaarten voor de première is wat kleiner dan voor de vrijdagavond. Dat heeft te maken met een reeks uitnodigingen, die we als Filmgroep voor deze avond verzenden. Het gaat hierbij onder anderen om de lange rij sponsors, die de film mede mogelijk hebben gemaakt. Van al deze bedrijven zijn heel korte filmpjes gemaakt, die uiteraard ook worden getoond en die eveneens op de DVD staan. En voor beide avonden geldt: op is op!

Niet nieuw maar voor de volledigheid: op de DVD staan dus twee films, te weten die over de restauratie van de H. Laurentiuskerk van Leo v.d. Brink en de film ‘Dorp tussen Steden’ van Frans Oliehoek. In de laatste film  staat het dorp Stompwijk centraal, met de focus op het landelijk gebied. Het is op de kop af een halve eeuw na de uit 1961 daterende film ‘Hoe het hier reilt en zeilt’ over hetzelfde dorp, dat in vrijwel alle opzichten ingrijpend is veranderd.

Inwoners van het dorp hebben anno 2010 de gelegenheid gehad om hun favoriete plek in het buitengebied aan te geven. De belangstelling was groot en enkele tientallen van hen zijn in de film terug te zien. Wie, waar? En vooral hoe? Dát moet u zelf maar komen kijken. Graag tot dan!

Jack Luiten, Filmgroep Stompwijk