Marathonschaatsen

Marathonschaatsen

Op de Genneperbanen in Eindhoven was het ijs zwaar aangeslagen door de hoge temperaturen. Het was geen spectaculaire wedstrijd, wellicht door het ontbreken van een aantal toppers, welke aan het NK afstanden meededen. Arjan Stroetinga won de massa sprint voor Ingmar Berga en Karlo Timmermans. Ralf Zwitser heroverde de leiderstrui met geweldige inspanningen in de tussensprint en een 6e plaats in de einduitslag. Dit mede door toedoen van ploegmaat Martijn van Es. Martijn gaat elke week beter rijden maar moet zich wegcijferen voor de ploeg. Joost Jufermans baalde van zijn plotselinge maageruptie afgelopen donderdag en kon dus niet naar Heerenveen. Ook zaterdag bleef hij op de boerderij. Bij de dames won de ongenaakbare Foske Tamar van der Wal voor Carla Zielman en Maria Sterk. Opmerkelijk was het optreden van Zoey van den Bosch. Ze wist in haar nog prille carrière als marathonschaatsster de wedstrijd over zeventig ronden uit te rijden. Ze anticipeerde prima op de momenten van relatieve rust en werd keurig 37e.

A.s. zaterdag op de Haagse Uithof kunt u genieten van vier rijders van de Stompwijkse IJsclub. Start om 18.00 uur 1e divisie heren met Thom van Beek, om 19.30 uur de dames met Zoey van den Bosch en om 20.30 uur topdivisie met Joost Juffermans en Martijn van Es.

Aad de Haas