Trots op ons orkest

Trots op ons orkest!

Zondagmiddag hebben wij genoten van ons eigen dorpsorkest: de fanfare. In een sfeervolle kerk, waar het aangenaam vertoeven was, gaf de fanfare haar najaarsconcert. Na de uitreiking van ‘jubileumspeldjes’ voor de enthousiaste en langdurige inzet van drie leden (Gerda van der Helm, Marianne Turk en Thomas Lelieveld) en een aantal flitsende nummers van het jeugdorkest, ging het grote orkest van start. Onder de inspirerende leiding van Richard Vrijhoef richt het orkest zich in toenemende mate op de meer luchtige en modernere nummers. Zo kwamen o.a. bewerkingen van ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Bohemian Rhapsody’ langs. In onze eigen ‘concertzaal’ klonk dat geweldig; het ene moment overweldigend en imponerend met zoveel blaas- en slagwerkgeweld, het andere moment weer subtiel en geraffineerd. Opvallend waren de twee nummers waar de drie trombonisten zich van hun beste kant lieten zien; wat een geluid! Maar, ook de muzikale bijdragen op basgitaar en piano, tezamen met een grote variatie aan slaginstrumenten maakten het heel plezierig om naar dit optreden te luisteren. Na afloop nog even naar het Dorpshuis om na te praten onder het genot van…. Daarom: dank aan alle enthousiaste muzikanten, wij hebben er van genoten!


Corry van der Eijk/ Koos van Wissen