Laurentius kerk wint monumentenprijs Leidschendam-Voorburg

monumentenprijsDSCF6210Op woensdag 16 november om 15.00 uur heeft wethouder Heleen Mijdam (monumenten, archeologie en cultuurhistorie) deze monumentenprijs uitgereikt in de vorm van een oorkonde en een gegraveerd monumentenschildje dat aan de buitenkant van de kerk bevestigd moet gaan worden. De uitreiking van deze prijs is onderdeel van de feestweek van de Laurentiuskerk en dat wordt gevierd op zijn Stompwijks, aldus pastoor van der Bie, met alle toeters en bellen voor die kerk die de skyline van Stompwijk bepaalt.

Deze prijs wordt één keer in de twee jaar aan personen en of instellingen die zich hebben ingezet voor de instandhouding of het onder de aandacht brengen van cultureel erfgoed. De winnaar van de monumentenprijs 2011 is de heilige St. Laurentiskerk. De restauratie van de kerk in een intensief project geweest, die zonder de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers niet gerealiseerd had kunnen worden. De kerk draagt bij aan schoonheid en karakter van het dorp. Door deze restauratie blijft de kerk behouden voor de toekomst, aldus mevrouw Mijdam.

Na afloop was een koffie met een bijzonder koekje van eigen deeg van Rienus Odijk.

Petra Oliehoek—van Es