Pinautomaat Rabobank opgeblazen in Stompwijk

Op het Hoefblad in Stompwijk is woensdagochtend 23 november vroeg rond 3.30 uur een geldautomaat van de Rabobank opgeblazen. De daders hebben nog een onbekend bedrag aan geld buit gemaakt.

Rond 3.30 uur kwam er een melding binnen over een gaslucht, het bleek echter te gaan om de geldautomaat die is opgeblazen.

Getuigen hoorden een enorme knal, zagen enkele mannen lopen en even later een auto wegrijden in de richting van Zoetermeer. Gewaarschuwde agenten troffen bij het bankfiliaal een ravage aan. De geldautomaat was opgeblazen en het pand zwaar beschadigd. Forensische Opsporing hield een uitgebreid sporenonderzoek, de brandweer ondersteunde daarbij. Er is een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Signalement
Getuigen zagen na de ontploffing enkele mannen lopen in de omgeving van de bank. De twee of drie mannen hadden een breed postuur en droegen donkere kleding en bivakmutsen.

Oproep getuigen
De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van deze plofkraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 Bron: www.dichtbij.nl