Woej cultuurmenu 55+

 

woej  cultuurmenu 55+

 

Cultuurmenu 55+ van Woej verdubbelt in 2012

 

Woej verzorgt met het Cultuurmenu 55+ al ruim een jaar mooie culturele programma’s. In het nieuwe jaar gaat het aanbod verdubbelen, waardoor ongeveer elke twee maanden een aanbod is voor 32 ouderen i.p.v. 16.

Het Cultuurmenu 55+ is een cultureel all-in-pakket, want Woej verzorgt voor de deelnemers het (bus)vervoer vanaf en naar huis. Het is bedoeld voor ouderen, die bijv. niet meer zo goed ter been zijn, geen zin hebben om alleen te gaan, of niet in het donker over straat durven. Woej organiseert het Cultuurmenu 55+ in opdracht van de gemeente en in samenwerking met vele culturele organisaties, zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen. Per 2012 gaat Woej geen vier Cultuurmenu’s 55+ ‘draaien’, maar liefst acht.

Voorproefje

Waarheen gaat het Cultuurmenu 55+ in februari en maart van 2012? Een  voorproefje. Een muzikaal programma met Leoni Jansen, en een met Lenny Kuhr, in Camuz. Een komedie van Nel Kars in de Tobbe, Buigen voor Oranje, die speelt rond kroonprinses Juliana’s achttiende verjaardag. Twee Cinema Plus+ films in de Tobbe, Le Fils de l’Épicier en Frida. En een interactief programma met Christiaan Huygens in de hoofd -rol, in Huygensmuseum Hofwijck.

Reacties 

Sinds het najaar van 2010 hebben al zo’n 80 ouderen genoten van het Cultuurmenu 55+. Men is blij met het initiatief van Woej. ‘Ik kom nu eindelijk weer eens bij een voorstelling’. ‘Ik zou dit ’s avonds anders echt niet meer ondernemen’. ‘Heerlijk dat ik word vervoerd.’ ‘Gezellig dat ik weer bekenden spreek’. ‘Hier ben ik nou nog nooit geweest.’

Folder

Een uitgebreide beschrijving van het programma is te vinden in de folder die na kerst op diverse openbare plekken ligt, zoals de gemeentelijke servicecentra, de wijkcentra (o.a. van Woej), de bibliotheken etc. Of kijk op www.woej.nl.

Kosten en inschrijven

De kosten zijn max. € 60,- voor een menu van 4 activiteiten (Ooievaarspashouders betalen max. € 38,-). Inschrijven, m.b.v. de bon in de folder, kan tot 16 januari. Bel voor meer informatie de Seniorenbellijn van Woej, 387 1099 op werkdagen tussen 9 en 11 uur.