Overvallers aangehouden, politie zoekt getuigen

Overvallers aangehouden, politie zoekt getuigen

Stompwijk 

Politieagenten hielden vrijdag 23 december omstreeks 18.00 uur twee mannen aan die even daarvoor een supermarkt aan het Hoefblad hadden overvallen. De mannen waren de supermarkt ingelopen en bedreigden daar een klant en een caissiere in de winkel. Nadat zij goederen hadden buitgemaakt vluchtten de verdachten naar buiten. De mannen stapten in een gereedstaande auto maar kregen onvoldoende tijd om weg te rijden, omdat diverse Stompwijkse klanten hen op de hielen zaten. De overvallers renden weg, achtervolgd door een steeds grotere groep getuigen. Tijdens de achtervolging losten de verdachten enkele schoten. Dit weerhield de achtervolgende Stompwijkers er niet van om hun achtervolging voort te zetten. De verdachten wisten een 77-jarige automobilist tot stoppen te dwingen, met de bedoeling hem zijn auto af te nemen. Zij pakten de man vast, maar wisten hem niet uit de auto te trekken. Een Stompwijkse achtervolger werd door een verdachte meerdere keren met een pistool op het hoofd geslagen. Hij wist de man echter te overmeesteren en hem onder controle te houden.

Aanhouding

De gewaarschuwde politie kon direct deze verdachte inrekenen. Een tweede verdachte werd in de omgeving aangehouden. Bij één van de verdachten troffen agenten een vuurwapen aan. Onmiddellijk werd door forensisch experts een sporenonderzoek ingesteld. Agenten onderzochten de omgeving naar mogelijk meerdere verdachten. Deze werden echter niet aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

Tips?

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Minder druk tijdens jaarwisseling

In de gemeente Leidschendam-Voorburg verliep de jaarwisseling relatief rustig. Er werden twaalf aanhoudingen verricht voor illegaal vuurwerk, mishandelingen en vernielingen.

Diverse jeugdige overlast veroorzakers werden in een brief van de burgemeester gemaand om dit jaar tijdens de oud en nieuw viering geen problemen te veroorzaken. In Voorburg kwamen diverse meldingen van straatbrandjes binnen. Grote incidenten deden zich echter niet voor.

In de middag werd een 18-jarige Voorburger aangehouden, omdat hij illegaal vuurwerk afstak. De politie heeft 5 stuks zeer zwaar en gevaarlijk vuurwerk in beslaggenomen.