Nieuwe naam voor bibliotheek

Nieuwe naam voor bibliotheek

Sinds 1 januari is Bibliotheek Leidschendam-Voorburg gefuseerd met Bibliotheek Rijswijk en is onze nieuwe naam: de Bibliotheek aan de Vliet. Er zijn de komende maand 2 activiteiten.

Dichter/schrijver Nico Dijkshoorn  in de bibliotheek in Voorburg

In de serie Schrijvers op het Podium, die de bibliotheek met Theater de Tobbe organiseert, ontvangen we dichter/schrijver Nico Dijkshoorn. Hij is bekend van zijn bijdrage aan het TV-programma De wereld draait door en schreef verschillende boeken, o.a. Kleine dingen, Daar schrik je toch van en De beste verhalen uit 10 jaar Dijkshoorn. Meer informatie over de schrijver is te vinden op www.nicodijkshoorn.com

Nico Dijkshoorn geeft een lezing in de bibliotheek in Voorburg, op donderdag 19 januari van 20:00 – 22:00 uur. Toegangskaarten kosten € 7,- voor leden en € 9,- voor niet-leden van de bibliotheek en zijn verkrijgbaar via Agenda en kaartverkoop op www.bibliotheekaandevliet.nl en aan de balies van de bibliotheken. Wees er snel bij want VOL=VOL!

Cursus Kunstgeschiedenis in de bibliotheek in Voorburg

In het voorjaar van 2012 geeft Marjolijn van Delft opnieuw een cursus kunstgeschiedenis. In een aantal  lezingen passeren bekende en wellicht ook minder bekende museumcollecties de revue. Hierbij komen de verschillende aspecten van schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst uit diverse perioden aan de orde. De cursus is bedoeld als een kennismaking met of als een terugzien van mooie kunstverzamelingen, die zich verder weg en dichtbij bevinden. In 3 bijeenkomsten worden de volgende musea bezocht:

19 januari       KPN – een fraaie bedrijfscollectie

2 februari        URBINO – glamour en glitter aan een hof in de 15e eeuw

16 februari      Nederlandse Musea – de kunst van het verzamelen

De cursus wordt gegeven in de bibliotheek in Voorburg, Kon. Julianalaan 257, op donderdag 19 januari, 2 en 16 februari van 14:15 – 16:15 uur. Kosten:  voor leden van de bibliotheek voor de hele cursus (3 lessen) € 30,- of per les € 11,-. Voor niet-leden kosten kaarten voor de hele cursus € 36,- of € 13,- per les. Houders van een Ooievaarspas betalen € 18,- per 3 lessen of € 6,50 per les. Inschrijven kan via Agenda en kaartverkoop op de website  www.bibliotheek.nl of aan de balies van de bibliotheek.