(Stomp)Wijkbijeenkomst in Meerhorst

(Stomp) Wijkbijeenkomst in Meerhorst

Afgelopen woensdag is er vanuit de gemeente een informatiebijeenkomst gehouden waarbij de officier van Justitie, de burgemeester, hoofd van politie en recherche en slachtofferhulp aanwezig waren.

De aanleiding was de bedreigende overval eind vorig jaar bij de supermarkt, overigens de tweede in dat jaar en de plofkraak van de geldautomaat van de Rabobank.

Er waren ongeveer 50 geïnteresseerden, waaronder slachtoffers, getuigen, omwonenden en personeel van de supermarkt. De officier hield een toespraak waaruit naar voren kwam dat 2 daders (1 uit Den Haag en 1 uit Rotterdam) zijn opgepakt en dat de eerste periode van voorlopige hechtenis is verlengd en mogelijk opnieuw verlengd gaat worden. Dit mede dankzij het doeltreffende optreden door diverse personen. Degene die dacht de weg te kunnen blokkeren werd uiteindelijk bijna slachtoffer omdat zijn auto opgeëist dreigde te worden. De burgemeester sprak zijn bewondering uit voor het ingrijpen door diverse personen. Hierbij werd benadrukt dat achteraf gezien alles gelukkig goed is afgelopen. Er werd uitgelegd dat bij gewapende overvallen het protocol gevolgd dient te worden, dus inzetten van politie mét kogelvrije vesten. Ook als politie mag je niet zomaar ingrijpen, er spelen teveel factoren een rol en veiligheid gaat voor alles.  Er werden gesproken over de mogelijkheid tot het plaatsen camera’s en het veilig maken van de voorliggende terrein. De bosjes zijn inmiddels flink gekortwiekt om meer overzicht te krijgen. Er was gelegenheid tot het stellen van vragen over de werkwijze van de politie, het omgaan met getuigen en of het afgeven van een getuigenis verplicht is. Ja dus.

Een wapen was nog zoek, wel waren patronen gevonden. Er is alsnog een dreg-actie gehouden en met succes. Vandaag kwam onderstaand politiebericht binnen dat er een vuurwapen in de sloot is gevonden.

Politie vindt mogelijk vuurwapen overval Stompwijk

De politie heeft op vrijdag 13 januari een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een mogelijk tweede vuurwapen, dat bij de overval op de supermarkt Coop In Stompwijk op vrijdag 23 december was gebruikt. De 31-jarige Rotterdamse verdachte van de overval zou met dat vuurwapen op de hem achtervolgende getuigen, waaronder de eigenaar van de supermarkt, hebben geschoten. Een Stompwijker zou meerdere keren met dat vuurwapen op het hoofd zijn geslagen. Bij de aanhouding van de Rotterdammer bleek de man niet in het bezit van een vuurwapen te zijn. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat de verdachte tijdens zijn vlucht het vuurwapen in een sloot of waterzuivering had kunnen dumpen. Een speciale duik/zoekploeg van de politie trof in de modderige sloot een pistool aan, die mogelijk bij de overval gebruik werd. Het vuurwapen werd veiliggesteld en zal aan een nader onderzoek door een deskundige worden onderzocht.