Nieuws uit Buitenschoolse opvang de Huifkar

Huifkar

Nieuws uit Buitenschoolse opvang de Huifkar

U heeft in de vorige dorpsketting kunnen lezen dat er in de kerstvakantie diverse leuke activiteiten werden georganiseerd voor de kinderen. Niet alleen de kinderen van de Huifkar konden hieraan deelnemen, ook de andere kinderen uit Stompwijk.

Eind december verspreidden de kinderen een flyer voor het oudejaarsfeest, welke samen met kunstenares Kathinka was ontworpen. We waren erg benieuwd hoeveel kinderen er naar het feest toe zouden komen, we kregen namelijk weinig reacties. O, wat was dat spannend!

Donderdag 29 december kwamen de kinderen en de medewerkers in mooie kleding naar de Huifkar. In de middag gingen we boodschappen doen en proefden we heerlijke oliebollen bij de kraam van de supermarkt. We kochten wel 6 zakken! Ook kochten we drinken, chips en snoepjes.

Daarna gingen we alles klaarzetten in het Dorpshuis. De lichtjes in de kerstboom gingen aan, de tafels werden mooi neergezet met daarop kerstukjes en oliebollen, er werden glitters in de haren gespoten, de DJ’s installeerden hun apparatuur, de discolichten en muziek ging aan en het was een echte disco!

En ja hoor, daar kwamen de kinderen! Ze hadden allemaal mooie kleren aangetrokken en hadden er zin in! Dit zorgde al snel voor een gezellige sfeer; kinderen dansten en kletsten met elkaar, aten chips, een snoepje of een oliebol of dronken iets bij de bar. Er werd uit echte wijnglazen kinderchampagne gedronken. De kinderen vonden dit erg leuk en leken wel volwassen zoals ze daar zaten aan de bar, met hun glas in de hand.)

Er waren zo’n 30 kinderen van verschillende leeftijden, waardoor iedereen aansluiting vond. De DJ’s draaiden ook allerlei soorten muziek zodat iedereen regelmatig luid meezong en enthousiast danste. Vooral de ‘Hookiepookie’ was een succes! Tussen 17:30u en 18:00u ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Dit was echt voor herhaling vatbaar!

In week 1 werden er nieuwjaarswensen uitgedeeld aan de deur, door de kinderen. Ook werd er een mooi bloemtaartje gemaakt bij de Creaschuur met 13 kinderen. De kinderen deden erg hun best en maakten mooie creaties. Het is zo leuk om te zien hoe de kinderen geconcentreerd aan het werk zijn, soms met de tong uit de mond of in een bijzondere houding, om te maken wat ze in gedachten hebben.

Vorige week was er een tekenworkshop. De kinderen ontdekten met elkaar waar allemaal mee getekend kon worden. Er werd met verschillende materialen getekend. Voor de spiegel mochten ze een zelfportret maken.

Deze week is er op donderdag 19 januari van 15:45u – 17:30u bingomiddag voor de kinderen. Kinderen die mee willen doen, betalen 2,50 euro bij aanvang. Voor de kinderen van de Huifkar is deelname gratis. We maken er een gezellige middag van! Wij zijn nog op zoek naar 3 vrijwilligers die mee willen helpen.

De komende weken gaan we aan de slag met  schilderen. U kunt uw kind nog opgeven.

Lijkt het u leuk om af en toe te helpen bij onze activiteiten als vrijwilliger, dan kunt u ons bellen.

Graag tot ziens,

Team de Huifkar

Stichting Kinderopvang Zoeterwoude

(06-42379087